Летећи аутомобили ускоро стварност: Без гужви на путевима за неколико година?

0
Летећи аутомобил

Јапан је познат по својој напредној технологији и одлучно су кренули у развој летећих аутомобила, како би у што скорије време растеретили друмски саобраћај.

Влада је одлучила да уложи велика средства у развој летећих аутомобила, са циљем њихове комерцијализације већ 2023. године. План је да летећи аутомобили растерете друмски саобраћај у великим градовима, али и да буду иновативан начин превоза на подручјима која су иначе тешко доступна, пише „Јапан тајмс“.
Компанија „SkyDrive“, зато, направила је план израде ових аутомобила.

Возач би путем дошао до писте, односно места са којег се узлеће, и на које се слеће. Одатле би се аутомобил винуо у ваздух. преноси портал Зимо.Циљ је да до 2050. године буде могуће долетети до било ког места у Токију за мање од 10 минута.
Овај летећи аутомобил висок је 1,5 метар и широк 4 метра. Подсећа на дрон величине аутомобила, а требало би да може да вози неколико десетина километара одједном, уз највећу брзину од 100 км/ч.

С обзиром на то да се ради о малом електричном возилу, из компаније „SkyDrive“ се надају да ће лакше добијати дозволу за слетање и полетање у урбаним срединама.

С обзиром на то да широм света више од 100 компанија, међу којима су Боинг, Ербас и Убер, развија своје верзије летећих аутомобила, чини се да би у будућности ово заиста могао да постане тип превоза на који се озбиљно рачуна, преноси портал „Б92“.Б92

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.