Миро Рајлић: Екуменизам се у Словенији претвара у унијатизам

0

(Фото: Танјуг)

Живимо у Словенији, у средини гдје се већински народ на грчевит начин бори за свој етнички простор, језик, културу, вјеру.

Дуго времена смо били други народ, сада национална групација у Словенији, имали смо и неколико српских села у Белој Крајини попут Милића, Мариндола, Бојанаца и Пауновића, који су свој језик, вјеру и културу успјели сачувати до данашњих дана, надали смо се да ће најновије економске миграције ојачати наш етницитет на овим просторима али како каже наш народ, ђаво не оре и не копа него зло смишља.

На Гуглу напишите Pravoslavje Slovenija и отворити ће вам се најновија унијатска страница на латиничном писму и словеначком језику која представља Православље овако:




“pripadamo eni, sveti, katoliški in apostolski cerkvi”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И све би то било “нормално” у овим ненормалним и за наш српски народ и нашу Србију тешким временима да иза тога не стоје наши духовни оци које је Патријарх послао да нас подрже у нашој Светој, апостолској и саборној Цркви, Православној и Светосавској. Да нас подрже да очувамо свој идентитет, свој језик, културу, писмо.

За мене лично, бојим се да не дижем непотребну панику Свети Сава је и трећи пут на удару модерних Синан паша. И да ствар буде још болнија, све говори да наш митрополит Порфирије чврсто стоји иза ове групе секташа и отпадника. То је једна група која није свој језик, писмо и вјеру успијела пренијети ни на своју дјецу а камоли унуке и због свог неуспјеха на сваки начин желе убити Светог Саву и трећи пут у нашем народу.

Прочитајте још:  Следујмо и данас Светога Саву, јер само њиме вођени, остаћемо и опстаћемо




Унијатизам најгоре врсте, луциднији од оног којег је чинила католичка црква у Хрватској. Луциднији зато што није насилан и што га отворено не спроводи католичка црква него унијати Србе са Србима.

А активност, “провидност”, мудрост и пасторални рад католичких словеначких бискупа у Београду и издајничко понашање неких наших српски духовних отаца и њихових присталица у Словенији даје добре плодове у губљењу идентитета и асимилацији нашег народа.

Нешто идентично што ради и бискуп Гргур у Њемачкој.

Да нам Бог буде на помоћи.

Миро Рајлић,Ново Место



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *