СРПСKИ ВОЈНИK ПОСТАО ЖЕНА! ‘Била сам на ратиштима, свега сам се нагледала…’

1
Aleksandra Gavrilović (Фото: Приватна архива)

Александра Гавриловић из Србије има 47 година. Некада је била Владимир, а сада је “у транзицији” промјене спола јер се, испричала је за Еспресо, у својој кожи није добро осјећала.

“Одувек сам се осећала као женско. И када сам била мала, када сам била дечак, радије сам се играла гуми-гуми него рата… као да сам знала да ћу у њему завшити”, казао је бивши војник, а још мало и у потпуности бивши мушкарац Владимир.
Александра је као Владимир одрасла у Моравцима код Љига у којима јој је, каже, било изузетно тешко јер је одрастала у околини која ју је дискриминирала, а памти и ђечака који ју је због тога тукао. Данас тврди како су је мало-помало ипак сви прихватили.

Присетила се и “војничке каријере” која јој није нити мало годила:

“Године 1993. сам војску служила у Вршцу, одакле сам добила прекоманду на ријеку Дрину у Лозници. Kасније су нас слали на карауле, била сам у Новом Селу, у Бадовинцима, Малом Зворнику… Свега и свачега сам се тамо нагледала, било је јако тешко. Била сам по шумама, селила се по школама, успут добила и астму. Посљедице свега тога трпим и данас”, пожалила се Александра.
Данас живи од социјалне помоћи која износи тек нешто више од 10.000 динара. Послије ратишта је радила као тон мајстор на ТВ и радио станицама, а данас ради само хонорарно:

“Ниским примањима не могу покрити ни намирнице, а камоли терапију која ми је неопходна. Сада сам на хормонској терапији, за коју ми је потребно осам хиљада динара мјесечно. Терапија коју узимам је са црног тржишта, јер друге нема”, рекла је за овај медиј.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.