СРПСKИ ВОЈНИK ПОСТАО ЖЕНА! ‘Била сам на ратиштима, свега сам се нагледала…’

1

Aleksandra Gavrilović (Фото: Приватна архива)

Александра Гавриловић из Србије има 47 година. Некада је била Владимир, а сада је “у транзицији” промјене спола јер се, испричала је за Еспресо, у својој кожи није добро осјећала.

“Одувек сам се осећала као женско. И када сам била мала, када сам била дечак, радије сам се играла гуми-гуми него рата… као да сам знала да ћу у њему завшити”, казао је бивши војник, а још мало и у потпуности бивши мушкарац Владимир.




Александра је као Владимир одрасла у Моравцима код Љига у којима јој је, каже, било изузетно тешко јер је одрастала у околини која ју је дискриминирала, а памти и ђечака који ју је због тога тукао. Данас тврди како су је мало-помало ипак сви прихватили.

Присетила се и “војничке каријере” која јој није нити мало годила:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Године 1993. сам војску служила у Вршцу, одакле сам добила прекоманду на ријеку Дрину у Лозници. Kасније су нас слали на карауле, била сам у Новом Селу, у Бадовинцима, Малом Зворнику… Свега и свачега сам се тамо нагледала, било је јако тешко. Била сам по шумама, селила се по школама, успут добила и астму. Посљедице свега тога трпим и данас”, пожалила се Александра.




Данас живи од социјалне помоћи која износи тек нешто више од 10.000 динара. Послије ратишта је радила као тон мајстор на ТВ и радио станицама, а данас ради само хонорарно:

“Ниским примањима не могу покрити ни намирнице, а камоли терапију која ми је неопходна. Сада сам на хормонској терапији, за коју ми је потребно осам хиљада динара мјесечно. Терапија коју узимам је са црног тржишта, јер друге нема”, рекла је за овај медиј.

Прочитајте још:  АДВОКАТИ: Сви грађани Србије су дужни да пруже отпор геноцидним Законима! (ВИДЕО)



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *