БЕТОН РАЗБИЈАЈУ МАЦОЛАМА: Акција у Ракити – грађани пијуцима уклањају цеви из реке! Полиција легитимисала! (ВИДЕО)

0
Ракита (Фото: Фејсбук/принтскрин)

Пар стотина грађана из свих делова Србије одазвало се позиву организатора и дошло у Ракиту да изваде цеви из реке. Окупљени су сишли до реке и пијуцима и лопатама разбијали цеви. У селу су присутне полицијске снаге, активисти су понели различита оруђа, а организатори су апеловали да све прође без провокација и немира.

Простор није велики око реке, па само део окупљених разбија цеви. Остали стоје около и чекају свој ред да помогну.

Неки су нашли себи посао и сакупљају ђубре около. Направљен је низ људи који додају једни другима камење, како би преградили и преусмерили реку да би могли да исеку цеви – каже Милица Јовановић.
У Ракити је присутна полиција, а све пролази мирно. Десимир Стојанов, председник Месне заједнице Ракита, уз сузе је рекао да је много срећан.

– Не могу да верујем да три године Ракита за државу не постоји – каже Стојанов.

Окупљени грађани кажу да „овде очигледно грађани морају да спроводе закон“.

Међу окупљенима, има доста оних са ознакама различитих организација – у мајицама „Одбранимо реке Фрушке горе“, „Одбранимо реке Старе планине“, „Не давимо Београд“, извиђача и бројних еколошких организација.

Неки грађани су стигли синоћ у Ракиту и ту камповали, већина њих дошла је јутрос, а поједини и даље пристижу. Једна група људи је дошла организованим превозом.
Када се пар стотина грађана окупило код Задружног дома, један од вођа иницијативе „Одбранимо реке Старе планине“ Александар Јовановић Ћута преко мегафона се обратио грађанима и позвао их да узму алат и сиђу до реке.

Полиција није наш противник, они само раде свој посао, неко их тера да раде тај посао – рекли су организатори окупљенима и додали да инсистирају да све прође без провокација и насиља.Јужне вести

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.