ИЛУСТРАЦИЈА СТАРА 60 ГОДИНА ПРЕДВИДЕЛА КОРОНУ?! Да ствар буде чуднија настала је у земљи која је водила тешку битку са опаким вирусом

0
Koрона у најави (Фото: Твитер)

Нова теорија завере: на друштвеним мрежама кружи слика из италијанског часописа који је, наводно, објављен 1962. године и показује како ће људи 2022. године, уз социјално дистанцирање, ићи на посао.

Футуристички текст у италијанском магазину је писао о томе да ће у будућности градови имати велике проблеме са саобраћајем који могу да буду решени малим једноседима попут електричних тротинета.
Ова илустрација не би била проблематична да људи нису приказани како свако у својој стакленој капсули иде на посао.

Сви су одмах помислили да је овакво возило савршено за социјалну дистанцу, а не гужву!

Ова слика се први пут појавила на друштвеној мрежи Тwиттер још у мају, а онда је почела да се шири. У ери социјалне дистанце овакав „аутомобил“ би био савршен, па је слика ретвитована 1.400 пута уз коментаре: „Још тада су знали да ће се десити корона“ и „припремали су нас за корону“.
Ова илустрација се, заиста, појавила 1962. године у италијанском магазину, али контекст није имао везе са вирусима и социјалном дистанцом.

Слика је објављена, али нигде се не спомиње 2022.

Магазин „La Domenica del Corriere“ је излазио од 1899. до 1989. године, а илустрација је објављена у броју од 16. децембра уз натпис: „Да ли ћемо се овако кретати по градовима? Ево како би проблем саобраћајне гужве у градовима могао бити решен. Мали аутомобили заузимају мало места…“

Илустрацију је урадио Валтер Молино и нигде није споменуо да ће се људи тако возити 2022. године!Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.