КАКО УНИШТИТИ С 400: САД и Израел праве планове за борбу против руског ПВО система

0

(Фото: Sputnik / Виталий Аньков)

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе и Израел припремају се за сценарио по коме би Русија могла да прода Ирану противваздушне ракетне системе С-400 „Тријумф“, пише портал „Брејкинг дифенс“.
Портал наводи да је би Техеран могао да купи руске системе у случају да му се укине ембарго на куповину оружја.

Аутори чланка подсећају да су раније америчка и израелска војска извеле заједничке војне вежбе чији је циљ био одрађивање неутрализације система за противваздушну одбрану и ваздухопловство уз помоћ ловаца пете генерације Ф-35. Напомиње се да се слична тактика може применити и у случају борбе против система С-400.




„Брејкинг дифенс“ наглашава да је Техеран 2019. године већ покушао да преговара са Москвом о куповини „Тријумфа“, али је тада одбијен. Међутим, аналитичари сматрају да постоји све већа могућност за укидање ембарга Ирану, а истовремено се може појачати сарадња двеју земаља у војној области.

Иранске власти су прошле године навеле да постоји могућност набавке С-400. При томе је Федерална служба за војно-техничку сарадњу Русије истицала да је Русија спремна да испоручи ове системе, али да до тада Техеран није подносио никакав захтев за њихову набавку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *