Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

0

Фото: Депозитфото

Грожђе садржи антиоксидансе и делује природни тоник организма, који одлично утиче на мозак, чиме успорава старење и спречава деменцију.

Црно грожђе је нарочито здраво и током лета треба га јести што чешће због калијума, мангана, витамина Ц, Б1 и Б6, али и обиља биљних влакана, калцијума и гвожђа. Истраживања су показала да црно грожђе повећава ниво мелатонина, хормона неопходног за добар сан.

Осим што освежава, грожђеје и лек за чишћење крви, лечи упалне процесе, регулише варење, уклања масних наслага, уклањање реуматских тегоба и кожних алергија.Свежи сок садржи многе лековите састојке, па представља одличан чистач јетре, који помаже и при избацивању уринске киселине из тела.

У Русији лети раде детоксикацију грожђицама.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Русији се примењује поступак чишћења и детоксикације грожђицама, коју сматрају једним од најефикаснијих метода опоравка организма и ослобађања од хроничних болести и токсина. Отуда је јасно да је чиста јетра – здравље, виталност, енергија, леп изглед и добро расположење.

Дијета грожђем се држи 20 дана, а једе се два килограма црног дневно.

Грожђе је фантастично и за дијету, која се држи 20 дана. Препоручено је да се једе највише два килограма грожђа дневно, боље црног јер чисти организам од разних токсина. Не само што скида вишак килограма већ и регулише варење и апетит. Уз грожђе, остала храна која се уноси у организам не сме да буде немасна и лагана.

Вино као најзначајнији производ од грожђа који, такође, представља добар антиоксиданс који штити крвне судове и срце. Повећава и ниво естрогена, делује бактерицидно и успорава деловање вируса.

Прочитајте још:  Богатство у тегли: Љуте папричице за зиму (ВИДЕО)

РЕЦЕПТИ:

Анемија

У два литра сока од црног грожђа стави се 200 г сувог лишћа коприве, остави да стоји 24 сата, а затим се пије по чашица, свако јутро на празан стомак и увече пре спавања, током дужег раздобља.




Против акни

Једна кашичица уситњеног, сувог, непрсканог листа винове лозе кува се 10 минута у 2,5 децилитра воде. Остави се да се охлади, процеди и пије три пута дневно између главних оброка. Пије се месец дана, а по потреби се терапија поновља након краће паузе.

Средство за чишћење јетре од сувог грожђа

Пола шоље сувог грожђа се стави у хладну воду, поклопи и остави да стоји 15 минута. Добро се исперу под млазом воде, па сипају у шољу прокуване, охлађене воде.

Третман се понавља једном недељно.

Суво грожђе треба да стоји у води 24 сата. Следећег дана се, пре доручка, попије течност и поједе суво грожђе. После тога се легне најмање два часа и преко стомака држи термофор или флаша топле воде на десној страни стомака.
Поступак се понавља једном недељно читавог месец дана, а после пола године поново.




РЕЦЕПТ ЗА СОК

Састојци:

5 кг црног грожђа
2кг кристал шећера
5 кесица лимунтуса
2 литра воде
5 стаклених флаша

Припрема:

Опере се грожђе и скине са петељки. Зрна се самељу или изблендирају. Грожђе се сипа у велику шерпу, дода се шећер и лимунтус, добро измеша, покрије се шерпа и остави 24 сата уз повремено мешање. После 24 сата у шерпу се дода вода и кува се око десетак минута.

Прочитајте још:  10 пута јаче од витамина Ц и Е: Семе које спречава рак, инфаркт, старење ћелија и још низ обољења!

Док је сок врућ, процеди се кроз газу или пасирку и сипа у стерилисане и загрејане флаше, које се добро затворите. Флаше се ушушкају у ћебе и када се охладе чувају се на хладном и тамном месту.

Третман за лице

Чиста вата се натопи белим вином па премажу лице и врат. Након двадесетак минута третирана места се исперу млаким чајем од камилице. Бело вино је одличан освежавајући лосион.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *