Весић сад тврди да су коцке на Тргу монтажне!

0
Трг Републике (Фото: Милица Живковић / Васељенска ТВ)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић „прославио“ се реконструкцијом, потом поправљањем неуспеле реконструкције Трга републике о којој и дан-данас сви брује. Овог пута отишао је корак даље, откривши да су коцке на Тргу монтажне и да могу да раде шта хоће, да их ваде, стављају, преслажу…

О коцкама на Тргу републике навелико се причало претходних годину дана, али је сада Весићев пулен, градски урбаниста Марко Стојчић изнео и један новитет. А то је да су оне монтажног карактера, те да је предвиђено њихово скидање и поновно постављање.
– За сваки део града постоје развојни планови који подразумевају да до извесних промена дође у перспективи, односно за 10, 20 или 50 година, прецизније када се створе сви услови по питању саобраћаја и друге инфраструктуре. Једна од таквих идеја је да у неком тренутку том трасом пролази трамвај, и то је практично све. Тај тренутак сигурно неће доћи брзо, али и поред тога треба рећи да су коцке које су постављене на Тргу Републике монтажне и да се могу „скидати“ због извођења неких радова – поручио је Стојчић, а преноси Блиц.

Подсетимо, коцке на Тргу Републике, тачније на коловозу, већ су „преслагане“ у такозваној реконструкцији реконструкције. Сада ће поново морати да се прокопава град и да се мењају монтажне коцке, а све под омиљеним изговором Горана Весића – из естетских разлога!
Да ли је помислио да ће из „естетских разлога“ поново малтретирати грађане који неће моћи ту да прођу ни возилима, а ни пешке?

Очигледно га то није превише додакло, као што га није потресла ни папрена цена реконструисања Трга републике од 6,4 милиона евра за колико је тврдио да су радови изведени, а није се насекирао ни због преправљања онога што је тада реновирано.

Сада ће, пак, трећи пут да преслаже коцке, с тим што смо овог пута сазнали и неке нове податке – да су оне монтажне.Блиц

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.