Знате оне људе које сви воле? Ево како им то полази за руком

0
Фото: Депозитфото

Да ли ћемо другима бити симпатични, зависи и од нас, јер нису сви природно такви. И није тешко да се неком допаднете, сматрају стручњаци. Усвајањем једноставних навика, можемо готово преко ноћи да постанемо симпатични. Ево и како…

Уколико сте на високом положају, веома је важно да придобијете симпатије подређених. Они желе да их гледате као појединце, а не као машину или одређено средство. Први корак је да се ментално припремите за симпатичног шефа или вођу, односно да у сваком тренутку себе можете да замислите на њиховом месту.
Многи мисле да их људи неће волети уколико у нечему погреше. То је могуће само у случају ако су већ препознати као неспособни. Али ако радите оно у чему сте стручни, па понекад погрешите, тада ће вас можда више волети. Тачније, више ценимо људе који признају сопствене грешке и прихвате сазнање да нису савршени.

Ценимо људе који признају сопствене грешке.

Истраживачи из америчке државе Вашингтон открили су да људи не воле оне који превише објављују селфије на друштвеним мрежама. Окарактерисани су као мање успешни и отворени, али и несигурни. Многи их доживљавају као нарцисодине особе. Важно је и какав сте говорник и на који начин о нечему причате.
Климајте главом, људи воле када их слушају.

Симпатије других можете задобити уколико у свом казивању пронађете саосећање за „јунаке“ ваше приче, показали су резултати недавног истраживања обављног на универзитету у Вашингтону. Ако говоримо о тужном догађају, онда је очекивамо да тако и делујемо. Важно је прочитати емоционалне потребе посматрача, а затим испричајте то што желите са правом емоцијом.

Није довољно да будете добар говорник, већ и да саслушате друге и будете предусретљиви. Важно је да током разговора климате главом, јер је то показатељ да пажљиво слушате саговорника.Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.