Знате оне људе које сви воле? Ево како им то полази за руком

0

Фото: Депозитфото

Да ли ћемо другима бити симпатични, зависи и од нас, јер нису сви природно такви. И није тешко да се неком допаднете, сматрају стручњаци. Усвајањем једноставних навика, можемо готово преко ноћи да постанемо симпатични. Ево и како…

Уколико сте на високом положају, веома је важно да придобијете симпатије подређених. Они желе да их гледате као појединце, а не као машину или одређено средство. Први корак је да се ментално припремите за симпатичног шефа или вођу, односно да у сваком тренутку себе можете да замислите на њиховом месту.




Многи мисле да их људи неће волети уколико у нечему погреше. То је могуће само у случају ако су већ препознати као неспособни. Али ако радите оно у чему сте стручни, па понекад погрешите, тада ће вас можда више волети. Тачније, више ценимо људе који признају сопствене грешке и прихвате сазнање да нису савршени.

Ценимо људе који признају сопствене грешке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истраживачи из америчке државе Вашингтон открили су да људи не воле оне који превише објављују селфије на друштвеним мрежама. Окарактерисани су као мање успешни и отворени, али и несигурни. Многи их доживљавају као нарцисодине особе. Важно је и какав сте говорник и на који начин о нечему причате.




Климајте главом, људи воле када их слушају.

Симпатије других можете задобити уколико у свом казивању пронађете саосећање за “јунаке” ваше приче, показали су резултати недавног истраживања обављног на универзитету у Вашингтону. Ако говоримо о тужном догађају, онда је очекивамо да тако и делујемо. Важно је прочитати емоционалне потребе посматрача, а затим испричајте то што желите са правом емоцијом.

Прочитајте још:  Не знају за рак, рађају и са 60: Јеловник најздравијег народа на свету

Није довољно да будете добар говорник, већ и да саслушате друге и будете предусретљиви. Важно је да током разговора климате главом, јер је то показатељ да пажљиво слушате саговорника.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *