Грчки диверзанти и америчке “Фоке” спремају напад на турски брод?

0
Турски брод (Фото: tsk.tr)

Позната америчка специјална јединица “Фоке” које је специјализована за реализацију најсложенијих поморских борбених мисија извела је са својим грчким колегама војну вежбу. Главни задатак вежбе је био усвајање нових вештина, као и увежбавање тактичких принципа приликом заузимања површинског пловила већег депласмана.

У грчким територијалним водама реализована је војна вежба у којој су учествовали припадници грчких специјалних снага (подводни диверзанти) и припадници специјалне јединице “Фоке” из састава Команде за специјалне операције америчке Ратне морнарице.
Главни задатак ове вежбе је био неопажено прилажење површинском пловилу и његово заузимање. Том приликом употребљавани су брзи глисери и диверзантске подморнице. Јединице које су ангажоване на овим задацима користили су најсавременије стрељачко наоружање. Том приликом су кориштене и извиђачке беспилотне летелице, а подршку комплетној операцији су пружили и сателити.

Специјална јединица Navy SEAL створена је да изводи најсложеније тајне операције, које се спроводе по целом свету. Углавном, ове операције укључују елиминацију терориста и других неподобних елементата који се декларишу као непријатељи САД, али и за читав низ других специјалних задатака широког спектра, укључујући диверзантску активност, саботаже, субверзију, операције обуке и техничке помоћи паравојним и параполицијским јединицама у различитим државама где су угрожени амерички интереси.

Подсетник

Тензије између Грчке и Турске ескалирају услед одлуке Анкаре да настави истраживања енергетских резерви у источном Медитерану. Атина ове воде сматра својим епиконтиненталним појасом. Прошле недеље јер је дошло до инцидента када су се сударили војни бродови две супротстављене морнарице.Извор: bog-rata.com

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.