ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Људи у градовима су у заблуди да ће им достављати храну, због короне глад постаје реална претња (ВИДЕО)

0
Протести грађана у Београду. (Фото: Правда)

Новинар и социолог Слободан Рељић тврди да ће због пандемије короне глад постати много већи проблем на планети него што је то било до сада. Рељић је подсетио да на глад упозорава и председник Кине Си Ђи Пинг и да су људи који живе у градовима у заблуди да ће увек бити неког ко ће им достављати храну.

– Председник Кине је рекао да ће највећи проблем у будућности бити глад – рекао је Рељић и објаснио да Кина већ спроводи акције у циљу рационализације хране као и да инвестира новац у производњу хране у другим државама како би обезбедила довољно хране за своје становништво.
– Ово што се дешава са короном ће да уништи најразличитије земље. Ви кад живите у сеоској средини и видите да нико не сеје у пролеће ви знате да на јесен неће те имате шта да једете. Међутим, ви кад живите у урбаној средини мислите да стварно има неког ко ће вам дати да једете кад дође зима… Не кажем да ће то бити ове зиме, али ако се настави ово стање, а они кажу да ће то моћи да траје две или три године гласт постаје реална –рекао је Рељић.

Рељић каже да се ситуација неће одједном погоршати али да ће људи само једног дана схватити да више немају новца да купују храну. Анализирајући понашање Кине око хране Рељић је указао да ће стање у афричким али и неким другим земљама које немогу да одговоре изазовима који следе бити катастрофално.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.