ОПЕТ СЕ АКТИВИРАЛА: Секта „Библијско спасење“ Србима нуди рај, али за то је цена веома висока!

0

Секта „Библијско спасење“, која суграђанима нуди помоћ „да спремни оду на небо и не оду у пакао“, поново се активирала и то у Новом Београду где су летке давали становницима блокова 62, 63 и 64!

Ова секта је прошле године деловала по Панчеву и Борчи и тад су пријављени полицији због сумње да својим члановима пре испраћаја у рај покушавају да отму сву имовину! Поједини суграђани су у паници звали полицију, наводећи да сумњају да се иза врбовања крије чак и потурање смртне пресуде, по принципу „ваше је само да умрете“!




– Летке су по блоковима поделили активисти секте која је позната под називом „Библијско спасење“. Они себе називају поноворођеним хришћанима и кажу да само желе да помогну људима да не оду у пакао. Позивају се на Библију, али тумаче је према својим потребама. Заправо се баве манипулисањем људима и преваром – наводе из Детективско-безбедносне агенције (ДБА) и упозоравају на опасност која прети суграђанима.

– Принцип по коме раде секте овог типа јесте да задобију поверење људи и врбују их у своје редове. Потом наговарају људе да им препишу своју имовину и дају сав свој приход, а заузврат ће им они показати пут до спасења. Као да се спасење може купити новцем?! Говоре људима да им је новац препрека на путу ка вечности као и чланови њихових породица. На тај начин успостављају потпуно контролу над животом и размишљањем те особе, одвајају је од породице и пријатеља који не подржавају секту. Или од људи праве мисионаре и проповеднике који ће радити за секту. Врбоваће нове чланове, делиће флајере, свој целокупни живот ће посветити секти – навели су из ДБА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  На месту убиства Џорџа Флојда данима се одржавају својеврсни верски ритуали (Видео)

Како бисмо се заштитили од оваквих превараната потребно је да сами познајемо веру којој припадамо и да пажљиво бирамо којим људима ћемо поверавати своје приватне и пословне проблеме. Такође треба да знамо да уколико се неко служи цитатима из Библије и помиње Бога, не значи да је добра и добронамерна особа.




– Упозоравамо јавност у Србији да не поклањају поверење оваквим „организацијама“- сектама, зато што не постоји секта која није опасна. Њихово седиште које називају храмом налази се у Борчи. Особа која стоји иза овога је повратник из Америке, а само ћемо подсетити да је 90 одсто секти дошло у Србију управо с тих простора. На крају желимо да напоменемо да је ова секта током прошле године у више наврата делила другачије флајере, под називом „Можда је ово твојих последњих пет минута живота“, на које смо ми такође упозоравали након што нас је позвало на десетине забринутих грађана – рекли су из ДБА.

Из Шабачке епархије, протођакон и уредник „Гласа“, раније је указао да је реч о секти која обећава рај, а рачун испоставља на крају!

– Времена великих духовних и културних криза погодна су за манипулације на свим нивоима, нарочито на верском и религиозном пољу. Такво време је погодно за рађање бројних секти, чије деловање разара духовно биће човека као појединца, породицу и заједницу у целини. Настају под познатом девизом: „Ако хоћеш да зарадиш милион долара – оснуј секту“. Почињу дељењем летака, који су мамац на опасној удици. Кад се мамац прогута, онда човек постаје жртва и нађе се као мува у пауковој мрежи – тврди отац Љубомир Ранковић.

Прочитајте још:  Снажна детонација у фабрици у насељу Лештани: Затворени прилази објекту




Заштитити народ од верских дилера

Отац Љубомир Ранковић је навео да Српска православна црква и њено свештенство треба да реагују и заштите православни народ, а полиција треба да спречи „верске дилере“ .

– „Библијско спасење“, како себе називају, група је ријалити секташа из околине Београда. По свом наступу, вокабулару, обећањима и осталим манирима, класична је западњачка секта која тражи жртве нудећи „спасење и рај на небу“. Сви секташи почињу обећањима, а на крају испостављају рачун за „спасење“, које се плаћа распродајом целокупне имовине, а често и самоубиством наивних људи. Многи заврше у криминалу, дроги и проституцији. Полиција треба да спречи овакве појаве „верских дилера“ који варају пристојан свет. Они наступају агресивно и упорно као инсекти и тешко је ослободити их се. Српска православна црква има обавезу да заштити своје вернике од сваке злоупотребе припадника светског подземља, који се појављују у Србији као вуци у јагњећој кожи – изричит је био отац Љубомир.

v

(Ало/Српски телеграф)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *