Обрт у Црној Гори: Хоће ли Мило задржати власт?

0

Тачи и Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Према прелиминарним подацима Центра за мониторинг и истраживање Демократска партија социјалиста је, на основу 95 одсто обрађеног узорка, освојила 30 мандата.

На парламентарним изборима, одржаним у недељу, према истим подацима, коалиција За будућност Црне Горе има 27 мандата (32,6 одсто). ДПС је освојила 35 одсто гласова.

Према подацима Државне изборне комисије, Демократска партија социјалиста освојила је 35,2 одсто гласова, али сама, нит са својим досадашњим коалиционим партнерима не може да формира парламентарну већину.




Према подацима ДИK-а, коалиција предвођена Демократским Фронтом, заједно са још два опозициона блока има тесну парламентарну већину са 41 од 81 посланичког места у Скупштини Црне Горе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kоалиција “За будућност Црне Горе”, коју предводи Демократски фронт (ДФ) освојила је 32,5 процената гласова, савезу “Мир је наша нација” припало је 12,5 одсто гласова, док је грађански покрет “Црно на бијело” подржало 5,57 процената бирача.




Државна изборна комисија објавила је прелиминарне резултате избора на основу 98,5 процената обрађених бирачких места.

Према до сада објављиваним резултатима, саопштаваних на основу различитог процента обрађених гласова, између владајуће ДПС и главне опозиционе коалиције водила се мртва трка, а у појединим моментима коалиција За будућност Црне Горе имала је и предност.



Агенције

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *