ЛУКАШЕНКО: Нећу да дозволим да Белорусију разбију на комаде и да јој приреде покољ

0
александар лукашенко

Александар Лукашенко

Александар Лукашенко је објаснио да поглавару белоруских католика – надбискупу минско-могиљовском Тадеушу Кондрусевичу – није дозвољено да уђе у земљу зато што је у Пољској „добио одређене задатке“.

Додао је да је напустио Белорусију да би отишао на консултације у Варшаву и намеравао да се врати са „добијеним одређеним задацима“.

Још је додао: „Желимо да то с њим додатно проучимо. Ако се покаже да је све чисто и по закону – поступићемо по закону. Не занима нас ко је Кондрусевич – главни католик, главни православни или главни муслиман. Мора се живети по закону“




Белоруски лидер је – у интервјуу RT, а фактички се обраћајући сународницима – рекао и ово:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не можете ни да азмислите колико желим да се одморим. Прижељкујем да и ја живим мирно, људским животом. Није ствар у власти, већ у томе што не желим да допустим да Белорусију разбију на комаде“.

Лукашенко је у овом контексту посебно нагласио:

„Нећу да дозволим да буду побијени поштени и честити људи који су градили моју земљу. То (ако би ови који су на улицама преузели власт) не би била лустрација, о којој неки говоре. То би био масакр. Код нас би било горе него у Украјини“.

Претходно је рекао да Русија и Белорусија имају „једну Отаџбину – од Бреста до Владивостока“.



Факти

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *