ПОРУКА СВ. НИКИФОРА ЛЕПРОЗНОГ- ЛЕК ПРОТИВ КОВИДА-19 ЈЕ СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ

(Фото ЕПА-ЕФЕ/ETIENNE LAURENT)

Ово је сведочење једне побожне жене из Бугарске из околине Пловдива, којој се у три наврата 18-19-20. марта 2020. указао свети Никифор Лепрозни и који јој је рекао да је лек против Ковида-19 управо СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ. Да људи ни у ком случају не забораве да посећују дом Божји у ово тешко време, јер тамо нема заразе и нико се у храму не може инфицирати.

Да људи треба да му се моле више пута у току дана, а не само једном. И рекао је да ће вирус ускоро престати.

Ово сведочење ће ући као додатак у књигу монаха Симона Светогорца о светом Никифору Лепрозном Чудотворцу и њеном издању на бугарском језику.

Хришћанка која ово сведочи тражила је да се њено пуно име и место из којег потиче не објављују пре него што ти подаци буду објављени у поменутој књизи.
СВЕТИ ПОРФИРИЈЕ КАВСОКАЛИВИТ О ДОЛАСКУ ЦАРА КОЈИ ЋЕ ПРЕУЗЕТИ И УЗВИСИТИ СКИПТАР ПРАВОСЛАВЉА
Данас се Света Црква и верни са њом, налазе у атмосфери и духовном стању порођајних болова.

Ми не смемо укидати служење Светих Литургија и сабрања.

Тајно и непрестано у срцу ваља узносити молитву Господу Исусу Христу и призивати Његово свето име и име Његове Пресвете Богомајке.

Јер нам само они могу помоћи…

Само нас они могу спасити од мноштва зала, видљивих и невидљивих, знаних и незнаних.

„Стојте, дакле, опасавши бедра своја истином, и обукавши се у оклоп правде, и обувши ноге у приправност еванђеља мира; сврх свега узмите штит вере, о који ћете моћи погасити све распаљене стреле нечастивога; и кацигу спасења узмите, и мач Духа који је реч Божја; сваком молитвом и мољењем Богу се у свако доба молећи у Духу, и ради тога стражећи са сваком истрајношћу и молитвом за све свете… (Ефесцима, глава 6, 14-18)
Митрополит Амвросиос (пређашњи) Калавритискиизопштио из Цркве премијера Грчке Мицотакиса, г-ђу Керамеос и г. Хардаља

Данас је прошао тродневни рок који је одредио бивши митрополит Калавритски господин Амвросиос, тако да је он у митрополитском светом храму Богородице Фанеромене у Егиу прочитао чин Великог Изопштења за:

– премијера Грчке К. Митсотакиса,

-министарке просвете и верских послова г-ђе Керамеос и

– заменика министра Цивилне заштите г. Хардаља.

Господин Амвросиос најавио је овај чин у објави на свом личном блогу пре неколико дана, када је министарка Ники Керамеос рекла да се вирус преноси пљувачком (преко Светог Причешћа). Том приликом је бивши митрополит описао као „богохулне речи“ да Божанска Литургија преноси „Корона-вирус“ и позвао је министарку да се „јавно извини због ове злонамерне изјаве“.

Док је Премијер Грчке Мицотакис јавно изјавио следеће:

„Отекла су ми .уда од тог њиховог Христа.

Али опет, добро је то што су већина од њих кокоши (мислећи на хришћане генерално и на клир- прим.прев) и што само седе у својим кавезима.“

Све ово је потакло митрополита да затражи од поменутих да се јавно извине, што се наравно није догодило. Након чега је уследило изрицање Изопштења из Цркве.
По речима Еванђеља по Матеју, 18 глава (15-18):

“ Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог.

Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока.

Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник.

Јер вам кажем заиста: шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу.“

Наравно, велики део архијереја је стао у одбрану премијера и министара који су изопштени, рекавши да чин изопштења мора бити одлука Синода, а не једног митрополита…

превод са грчког + А.Н.Извор: ЈТ канал: Агиорит Агиоритж

ПРЕУЗЕТО СА http://православнапородица.орг.срб/index.php/pravoslavna-porodica/2332-neofit-morfski-ne-dajte-deci-da-nose-maske

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.