ЕУ ипак неће увести санкције Лукашенку

0
самит еу, унија

самит еу (Фото: Shutterstock)

Председник Белорусије Александар Лукашенко неће бити укључен на санкциони списак Европске уније, пре свега због става Немачке, као и Француске и Италије, пише немачки лист „Велт“.

Како се наводи, Берлин, Париз и Рим су саопштили да „упркос свим околностима, канали комуникације са Лукашенком морају бити отворени“, јер би, по њиховом мишљењу, укључивање Лукашенка на црну листу могло довести до потпуног прекида дијалога са Минском.




Са друге стране, многе земље ЕУ, укључујући Пољску и балтичке земље, инсистирале су на томе да се Лукашенку уведу санкције, пише „Велт“.

Подсетимо, од председничких избора у Белорусији који су одржани 9. августа, практично свакодневно се одржавају протести опозиције који не признају победу актуелног председника Александра Лукашенка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је саопштено да ЕУ намерава да уведе санкције званичницима Белорусије, који су одговорни за примену насиља и који се доводе у везу са кршењем људских права у земљи.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *