Тајна савшене косе Идијки је уље: Ево које природно уље највише одговара баш вашем типу косе!

0
(Фото: Shutterstock)

Биљно уље за косу основни је козметички препарат сваке Индијке, с разлогом: дубински његује косу, 100% је природно и негује не само власи, него и теме косе. У наставку текста можете открити које то биљно уље одговара вашем типу косе.

Имате проблема са теменом
Уколико имате перут, гљивична обољења власишта или себореични дерматитис, онда је за вашу косу идеална мешавина бадемовог и рицинусовог уља. Рицинусово уље коси даје здрав изглед и побољшава њену густину, даје сјај коси и убрзава њен раст. Рицинусово уље помаже и у третману перути и других проблема са власиштем.

Бадемово уље обилује витамином А који штити фоликуле. Масажа власишта бадемовим уљем подстиче обнову власи те коси враћа мекоћу, сјај и волумен. Хранећи корен косе бадемово уље спречава опадање и пуцање врхова, а уз то смирује и надраженост темена.

Испуцали врхови, сува и оштећена коса
За њжегу оштећене косе добар избор је кокосово уље, горушичино и рицинусово уље. Kокосово уље спрјжечава оштећења косе, те помаже оштећеној коси да се опорави.

Редовном употребом, рицинусово уље може поправити и оштећења косе изазвана хемијским путем (бојење косе, минивал, избељивање).

Kокосово уље опоравља оштећене врхове и даје сјај и хидратацију сувој и оштећеној коси. Горушичино уље идеално је за негу суве косе, с обзиром на то да помаже како кожи, тако и коси да се дубински хидрирају.

Ваша коса је ретка или опада
Уколико имате проблема са губитком или опадањем косе онда је за вас добар избор рицинусово уље које помаже бржем расту косе и умањује њено опадање. Рицинусово уље подстиче раст косе, чак и на местима на којима коса раније није расла. Kосу која опада можете неговати и мешавином рицинусовог и бадмеовог уља. Оно убрзава раст косе, пошто дубински храни фоликуле власи и умањује иритације власишта.

Имате нормалну, здраву косу

Уколико имате нормалну косу коју желите неговати, да би таква и остала, онда је за вас одличан избор маслиново уље, у које можете додати (на 100 мл) једну кашику бадемовог уља, за додатни сјај и негу.

Осим за негу косе, биљна уља иделана су и за негу дечије косе, а у Индији се чак и бебина кожа негује биљним уљима.Kрениздраво

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.