Турска пребацује тенкове на границу са Грчком

0

Турски брод (Фото: tsk.tr)

Турска пребацује тенкове из југоисточне провинције Хатаи у северозападну провинцију Едирне, која се граничи са Грчком, усред кризе у источном Средоземљу, јавила је агенција ИХА позивајући се на војне изворе.

Агенција наводи да су два конвоја са техником која превози око 40 тенкова напустила подручје Реиханли у провинцији Хатаи на граници са Сиријом. Очекује се да ће тенкови у Едирне бити послати железницом.




Последњих недеља нагло су се погоршали односи Атине и Анкаре, након што је турски брод „Оруч Реис“ започео сеизмичка истраживања на Источном Средоземљу, подручју које Грчка сматра својом искључивом економском зоном. Оружане снаге Грчке доведене су у стање високе борбене готовости. Турска такође спроводи истраживања у области коју Кипар сматра својом искључивом економском зоном.

Грчка и Турска међусобно се оптужују за потписивање илегалних споразума о разграничењу поморских зона који не узимају у обзир интересе друге стране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *