ПЕСКОВ ПРОКОМЕНТАРИСАО ПОСТУПАК ЗАХАРОВЕ: Посебно поменуо Србију и Србе

0
песков, србија

Дмитриј Песков (Фото: AP photo)

Портпарол председника Владиммира Путина, Дмитриј Песков је реаговао на погрешно протумачен пост Марије Захарове на Фејсбуку, те саопштио да је вероватно дошло до неспоразума у вези с појединим формулацијама у њеној објави поводом посете председника Србије Вашингтону. Истакао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера и да су Срби за Русију братски народ.

„Могуће је да је дошло до неспоразума у вези са појединим формулацијама, знам да се моја колегиница извинила. Стога полазимо од тога да нико неће сумњати у приврженост и дубоко поштовање према Србији у целини, и конкретно српског руководства“, рекао је Песков.




Додао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера.

„Наши пријатељски, партнерски односи, стратешко партнерство са Србијом, су један од најважнијих приоритета наше спољне политике. Српски народ је наш братски народ и апсолутно сви, без изузетка, руководство Русије, стручњаци, су привржене присталице даљег развоја нашег партнерства“, рекао је Песков,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Песков је додао да Министарство спољних послова Русије чини много у циљу развоја и продубљивања односа између Русије и Србије, између осталог и у циљу заштите интереса братског народа у Србији у међународној арени.



Извор: Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *