СРБИЈА ЗАМРЗЛА СВЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ И АКТИВНОСТИ: Отказано учешће у вежби са Русима и Белорусима

0

Војска Србије (Фото: Министарство одбране)

Влада Србије је одлучила да замрзне све војне вежбе и активности са свим партнерима.

Ова одлука донета је на данашњој седници Владе Србије.

– Република Србија се налази пред страшним и незаслуженим притиском ЕУ. Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељиени у нашим одлукама и поступцима, па чак ни у реалности резултат су хистерије која одређује политичке одлуке и правце великих моћних земаља – рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Министар истиче да се од Србије тражи по цену напуштања европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, али и на наш народ на КиМ и Републици Српској, да напусти војне вежбе са Белорусијом.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Одлуком Народне скупштине ми смо војно неутрална земља. Да бисмо сачували позицију војне неутралности и избегли или барем умањили последице појачаних напада на нашу земљу и политику и економију, Влада Србије је на данашњој седници донела одлуку да се у наредних шест месеци прекине са свим војним вежбама и свим активностима са свим партнерима без разлике – саопштио је Вулин.

Прва војна вежба која је требало да се одржи ових дана је она у Белорусији, и то до 10. до 15. септембра.

Како је пре два дана јавила РИА, цитирајући белоруско министарство одбране, “белоруске, руске и српске војне снаге учествоваће у заједничким војним вежбама у Белорусији”.



Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *