ЛУКАШЕНКО: Ако неко нападне Русију, Белорусија улази у рат

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Ако западне земље изврше агресију на Русију, Белорусија ће ући у рат, изјавио је јуче белоруски председник Александар Лукашенко.

“У случају да неко покуша да нападне Русију преко Белорусије или у близини белоруских граница, наша армија од 60.000-65.000 војника ући ће у рат. Према одредбама споразума о Колективној безбедности и споразума о државној унији, Запад је у нашој зони одговорности”, изјавио је Лукашенко за руске медије, преноси ТАС.

“Ако се догоди такав напад са запада, севера или југа, одмах ћемо похитати у помоћ Русији”, закључио је белоруски председник.




Лукашенко је прошлог месеца наложио министарству одбране Белорусије да будно мотри на покрете снага НАТО-а у Пољској и Литванији и да борбену готовост подигне на виши ниво у јединицама које контролишу западне границе Белорусије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нешто касније, 19. августа, белоруски министар одбране Виктор Крењин наредио је да се погранична армијска област Гродно појача тактичким ракетним јединицама, вишецевним ракетним батеријама, беспилотним летелицама и противваздушним ракетним системима.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *