Зашто се каже да РЕН вреди КАО ЗЛАТО? У Русији је НЕЗАМЕНЉИВ, а ево и због чега

0

Фото: Депосит

У Србији се рен још увек не користи онолико колико би требало као што се користи у Русији где се одавно ослањају на лековита својства ова зачинске биљке.

Његова улога у исхрани састоји се првенствено у томе да надражи слузокожу желуца, која онда појачава лучње киселине и жучи, а самим тим и побољшава опште стање организма.

Рен садржи једињење звано синигрин, природни антибиотик који се ефикасно бори против респираторних проблема, а посебно синуситиса.




Шта садржи?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Корен рена има скоро пет пута више витамина Ц него лимун и поморанџа. Садржи и угљене хидрате, беланчевине, масти, етерична уља, минералне соли и финтоциде, то јест природне антибиотике.

Свакодневно уношење умерене количине рена помоћи ће вам да ваш респираторни систем буде здрав, али и донети низ других погодности. Његова улога у исхрани састоји се првенствено у томе да надражи слузокожу желуца, која онда појачава лучње киселине и жучи, а самим тим и побољшава опште стање организма.

Рен помаже у борби против упала

Синиринг који се налази у рену блокира компоненте имунолошког система који узрокују упале, а такође помаже у борби прозив опасних слободних радикала који штете здрављу ћелија.




Истраживања показују да је добар и код инфекција уринарног тракта.

Важно је да не кренете са уношењем рена ођедном у великим количинама, посебно уколико га нисте раније јели. Оно што је такође важно јесте да уколико имате проблема са варењем будете опрезни са реном и видите како вам прија јер он може иритирати стомак.

Прочитајте још:  Откривено је пре више од 10.000 година, сви имамо у КУХИЊИ, а нисмо знали колико може да нам ПОМОГНЕ



Магазин Новости/ К.Љ.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *