Четири моћна рецепта са орахом: Плод од давнина познат по лековитим својствима – учиниће чуда за ваше здравље!

0

(Фото: Shuterstock)

У народу орах је познат као чистач крви, лек за плућне болести, катар црева, јаке мишиће и бољи вид. У купкама и као облога користи се против инфицираних рана и екцема, кожних болести, упале очију…

Знојење стопала

У два литра воде потопите по пет супених кашика иситњеног ораховог лишћа и коре младог храста. Ставите у кључалу воду и кувајте десетак минута. Kада садржај буде млак, у њему оперите ноге. После прања их немојте брисати, већ оставите да се осуше на ваздуху.

За јачање косе

У машини за млевење ораха самељите десет супених кашика језгра ораха, а затим их ставите у литар 96% алкохола. Флашу добро затворите и две недеље држите на топлом месту. Том течношћу масирајте кожу главе свако вече и после тога осушите косу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Против болова




Помешајте литар нерафинисаног маслиновог уља са 10 супених кашика иситњеног ораховог листа. Смешу оставите месец дана на топлом месту, уз свакодневно мућкање више пута, након тога користите за масажу болних места.

Са медом

У комбинацији са медом, орах је изузетан за штитну жлезду, а организму обезбеђује и све неопходне витамине, минерале, беланчевине, масти, угљене хидрате. Ефикасан је и код исцрпљености и малокрвности. Спрема се тако што се 500 грама ливадског меда помеша са 500 г млевених ораха и једним лимуном. Овако спремљен узима се на свака три до четири сата по једна кашичица, до опоравка.



Магичнобиље

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *