ГАЛИЈАШЕВИЋ УЗДРМАО РЕГИОН: Британци преко Бакира спремају хаос у Босни?!

0
џевад галијашевић

Џевад Галијашевић (Фото: Јутјуб)

Изетбеговић је наследио од свог оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије.

То тврди стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић, који истиче да Изетбеговић годинама сарађује са британском обавештајном службом. Према његовим речима, Бакир је ту сарадњу фактички “добио у наследство” од свог оца Алије Изетбеговића и сада само чека тренутак када ће то искористити да би изазвао хаос и нову поделу међу Србима и Бошњацима у БиХ.

Уско повезани

– Изетбеговић је наследио од оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије. Рад британске службе у Босни је посебно ојачан у време када Педи Ешдаун долази на дужност високог представника у БиХ и када у ту мрежу улазе многи бивши генерали Изетбеговићеве војске и Жељко Комшић. Све што раде усмерено је ка томе да Бошњаци и Срби уђу у сукоб. Ту помажу многи Бошњаци, али и понеки Срби, већином сарајевски, али и понеки бањалучки – подвлачи Галијашевић.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он објашњава да су Алијини најближи сарадници ишли на “специјализацију” у Лондон и да је још крајем 1983. године започета сарадња са британском тајном службом.

– На тзв. специјализацију у Лондон одлазе први сарадници Алије Изетбеговића Исмет Кадумовић и Хусејн Живаљ, али и шеријатска венчана супруга Алије Изетбеговића, Мелика Салихбеговић. Убрзо за њима Британци остварују сарадњу са Мустафом Церићем, који ће у рату насилно постати реис-ул-улема и ту позицију држати пуне две деценије. Британци тада практично почињу да делују и према Савезу комуниста БиХ и младим кадровима, а после неколико година и према Младену Иванићу, Сенаду Авдића и другима – наглашава Галијашевић.

Прочитајте још:  Државна дума ће затражити од Истражног комитета и Тужилаштва да предузму мере у вези са Метом

Коментаришући Галијашевићеве тврдње, бивши потпуковник КОС Љубан Каран сагласан је с тврдњом да се Изетбеговић припрема за ново крвопролиће.




– У некој интерној подели обавештајног посла водећих служби НАТО управо британска МИ-6 је задужена за БиХ. Обавештајни пункт им је у Сарајеву и већ су добро познати по упорним покушајима прислушкивања српских политичара, али и по деструктивном раду против Српске. ОБА БиХ им служи као сервис и међусобно тесно сарађују. ОБА је под контролом СДА и Бакира Изетбеговића и, иако би требало да брине и о безбедности РС, она је за РС постала највећа опасност. Тачно је да се Изетбеговић припрема за војну интервенцију против РС ако другачије не буде могао да унитаризује БиХ и да га Британци у томе подстичу и подржавају – сматра Каран.

Желе повратак на врх

Политички аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара истиче да је познато да су Енглези креатори сваког зла које се догодило у БиХ.

– Њихови људи су и јавно креирали судбину народа у БиХ. Свет не памти таквог зликовца какав је био Педи Ешдаун. Дуга је листа његових злочина према Србима. Познато је да њихова обавештајна служба држи под контролом најмање две политичке партије у БиХ и неке медије. Имају све инструменте за изазивање хаоса на овим просторима. Од напуштања ЕУ они више нису толико присутни као сила у међународним односима и желе повратак на врх светске сцене. НАТО је идеална асоцијација за такве поступке, поготово међу народима које они вековима сматрају нижом расом, попут нас – закључује Козомара.

Прочитајте још:  Док се Срби спремају за међусобни обрачун, врата нам разваљују Британци са новим опаким плановима



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *