Белоруски тим специјалаца неутралисао терористичку групу која је планирала оружани устанак

0
(Фото: РИА)

Белоруска полиција ухапсила је шест особа које су формирале терористичку групу која је изводила војно-тактичку обуку у шуми, у околини града Могиљев, у источној Белорусији.

Вођа ове групе створио је канал „Партизанс Могилев“ на друштвеним мрежама. У међувремену је ова група нарасла на 64 члана и стекла добре услове за формирање пешадијске чете.

Чланови ове групе окупили су се у шумском подручју око Могиљева, где су се у шумовитом подручју обучавали за урбано ратовање и герилску тактику.
Поред тога, група је спровела обуку о заузимању владиних зграда. Белоруска полиција пронашла је доказе да су припадници ове терористичке групе такође усвојили основно знање у изради ИЕД (импровизованих експлозивних направа).

Током акције хапшења, белоруска полиција пронашла је бело-црвену заставу, коју је усвојила опозиција коју подржава Запад.

Пронађен је велики број шеврона са украјинским симболима, балаклава, панцира, „airsoft“ и пнеуматског оружја, сигналних пиштоља, ножева и уређаја за радио комуникацију.

Могиљев је град у источној Белорусији, близу границе са Русијом, са преко 300.000 становника. То је центар Могиљевске области и трец́и по величини град у Белорусији. Могиљев је један од главних економских, железничких и индустријских центара Белорусије.

После Другог светског рата у граду је изграђен велики металуршки центар са неколико челичана.

Ту су и фабрике индустријских машина, аутомобила, трактора, текстила, коже и хемикалија. У граду се налази најважнија речна лука на Дњепру, а ту је и аеродром.webtribune.rs

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.