Белоруски тим специјалаца неутралисао терористичку групу која је планирала оружани устанак

0

(Фото: РИА)

Белоруска полиција ухапсила је шест особа које су формирале терористичку групу која је изводила војно-тактичку обуку у шуми, у околини града Могиљев, у источној Белорусији.

Вођа ове групе створио је канал „Партизанс Могилев“ на друштвеним мрежама. У међувремену је ова група нарасла на 64 члана и стекла добре услове за формирање пешадијске чете.

Чланови ове групе окупили су се у шумском подручју око Могиљева, где су се у шумовитом подручју обучавали за урбано ратовање и герилску тактику.




Поред тога, група је спровела обуку о заузимању владиних зграда. Белоруска полиција пронашла је доказе да су припадници ове терористичке групе такође усвојили основно знање у изради ИЕД (импровизованих експлозивних направа).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током акције хапшења, белоруска полиција пронашла је бело-црвену заставу, коју је усвојила опозиција коју подржава Запад.

Пронађен је велики број шеврона са украјинским симболима, балаклава, панцира, „airsoft“ и пнеуматског оружја, сигналних пиштоља, ножева и уређаја за радио комуникацију.

Могиљев је град у источној Белорусији, близу границе са Русијом, са преко 300.000 становника. То је центар Могиљевске области и трец́и по величини град у Белорусији. Могиљев је један од главних економских, железничких и индустријских центара Белорусије.

После Другог светског рата у граду је изграђен велики металуршки центар са неколико челичана.

Ту су и фабрике индустријских машина, аутомобила, трактора, текстила, коже и хемикалија. У граду се налази најважнија речна лука на Дњепру, а ту је и аеродром.



webtribune.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *