БЕЛИ ЛУK И МЕД – НАЈМОЋНИЈИ ПРИРОДНИ ЛЕK! Узимајте ову мешавину сваког јутра и гледајте шта се дешава!

0
мед

О лековитим својствима белог лука зна се од давнина, а сада су она и потврђена.

Ево како су бели лук користили народи кроз историју, а како данас можемо њиме да се лечимо и где све може да нам помогне.

Стара медицина познаје бели лук као веома добро средство у лечењу многих болести. Још су стари Египћани својим робовима давали бели лук како би их одржали у доброј кондицији, а у Јапану је коришћен против познате болести берибери.




Током историје у свим деловима света, за време ратова, када год би владали глад и немаштина, бели лук је био и значајна намирница и лек против многих болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црни хлеб, бели лук и кисело млеко основне су намирнице стогодишњака са Kавказа.

Позната савремена истраживања такође говоре о томе да бели лук има значајну улогу у борби протих холестерола и високог крвног притиска. У апотекама широм света на располагању је велики број биљних препарата на бази белог лука који се примењују као помоћна лековита и превентивна средства.

И домаћа народна медицина такође веома цени ову биљку, тако да се често налази у стаставу многих мелема и природних лекова на биљној бази.

О лековитим својствима ове биљке прича Проф. др Бранислав Михајловић из Института за природне науке.




“На првом месту бели лук снижава крвни притисак, као и ниво холестерола у крви. Одмах иза тога ова биљка је доказани антибиотик, па се често употребљава за сузбијање прехладе и грипа, а користи се и као превентива против ових болести. Редовним конзумирањем белог лука умањује се опасност од појаве рака, појачава имунитет и прозводња антитела у организму. Штити крвне судове и смањује ризик од срчаног и крвног удара”, каже Проф. др Михајловић.

Прочитајте још:  Ову биљку обожавају мушкарци: Ево зашто су људи на југу Србије срећнији

Занимљиво и необично је и то да бели лук чак отклања и умор, напетост, узнемиреност и поправља расположење, а све то захваљујући селену – минералу који се налази у овој биљци.

Он такође делује и против цревних паразита, тако да особе које редовно узимају ову намирницу тешко да могу да оболе од њих.

Најмоћнији природни лек – мед и лук
Састојци:

350 грама домаћег меда, 12 ченова белог лука и мања тегла са поклопцем

Припрема: Очистите бели лук и исецкајте га што ситније. Изручите сав мед у теглу, затим томе додајте насецкани бели лук, промешајте и затворите. Одложите теглу на тамно место и оставите да стоји најмање једну недељу, а након тога је овај природни лек спреман за конзумирање. Узимајте по једну кашику ове мешавине сваког јутра на празан стомак, тако ћете окрепити организам и дати му довољно енергије. Помаже у јачању имунитета, а уколико сте већ прехлађени, скратиће време опоравка.




Где нам је ова намирница још од помоћи прича др Михајловић:

“Уз помоћ свежег белог лука успешно се лечи и ламбрија и то за неколико дана. Ова биљка такође је велика помоћ и против гљивичних инфекција. Употребљен у малим количинама као додатак јелима која изазивају гасове као што су пасуљ и грашак умањује надимање стомака.

Такође је познат и као антиоксиданс, успорава процес старења и ефикасно штити од многих хроничних обољења као што су катаракта, бронхитис, Паркинсонова болест итд”, наводи он.

Оно што је интересантно још је и чињеница да бебе у току дојења попију већу количину млека уколико је мајка мало пре дојења конзумирала бели лук. Оно што је такође позитивна ствар је то што ова намирница неће додатно изазвати грчеве код беба.

Прочитајте још:  Направите уље од ђумбира - помаже код вироза, стреса...




Можда и најважније, Проф. Др Бранислав Михајловић потврђује да је бели лук учинковит и против прехладе и грипа, ево и на који начин:

“На самом почетку грипа или прехладе добро је појести један или два чена белог лука, јер ова биљка ефикасно убија вирусе, бактерије и гљивице, па у самом старту може спречити даљи развој болести. Уколико до болести ипак дође, опет ће помоћи бели лук јер је снажан антибиотик. Олакшава искашљавање и избацивање слузи”.

За крај, добра страна белог лука је и то што поседује лековита својства како у свежем, тако и у куваном облику.

У свежем облику добар је као заштита од вируса, гљивица и бактерија, а у куваном даје најбоље резултате за заштиту крвних судова, против инфаркта и тромбозе. Тако да, не дозволите да вас мирис удаљи или спречи да конзумирате ову намирницу. Оно што ће вам она донети далеко превазилази ову малу непријатност.



(МОНДО)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *