Ричард Бренсон већ 50 година ради једну исту ствар: Зато сам постао милијардер!

0
Ричард Бренсон (Фото: Профимедиа)

Ричард Бренсон (70), оснивач пословне групе Вирџин која данас броји око 400 предузећа, спада међу најбогатије људе на свету.

Његов први пословни подухват догодио се када је имао свега 16 година, када је основао часопис Студент. Тада је био само младић који жели да постане предузетник и зарађује довољно новца за нормалан живот, а данас је чувени инвеститор и пословни магнат, чије се богатство процењује на 4,4 милијарде долара.

Бренсоново богатство непрекидно се увећава и делује као да је то за њега шала. Међутим, и он има своје тајне за које верује да су му помогле да постане то што је данас, а које је решио да подели са светом.

„Није важно у којој сам земљи, увек устанем око 5 ујутро. Тако могу да стигнем да вежбам и да проведем мало времена са породицом, што ме пуни позитивном енергијом пре него што почнем да радим“, каже Бренсон, који практикује буђење у 5 већ 50 година.

Али како му је то помогло да оствари своје циљеве?

Одлучио је да објасни:

1. Мисли у тишини и планирај
Пословни резултати су значајно бољи и продуктивнији ако људи имају времена да сагледају све приоритете и направе план. Тихе ране јутарње часове Бренсон користи баш то уради.

„Устајање у 5 ми даје и време да одредим приоритете и направим добар дневни распоред обавеза. Мислим да је сат времена пред спавање о којем се пуно прича одлично време да прочитате вести или одговорите на неке мејлове, а не да правите план за сутра“, истиче милијардер.

2. Одржавајте страст

Страст и те како утиче на продуктивност, али шта дефинише саму страст? Шта год да је ваш одговор, Бренсон верује да имате више времена за своје хобије ако устајете рано.

„Спорт, читање, комуникација и позитивно размишљање доприносе бољој можданој активности и концентрацији. Страст је још један важан фактор да одржите свој фокус. Страсти вам дају енергију и кључне су поготово у периодима када се доносе тешке одлуке“, каже Бренсон.
3. Искористите све своје време

Ричард Бренсон схвата да нам је време на овом свету ограничено и жели да га максимално искористи за продуктивност и забаву, а дуго спавање сматра највећим губљењем времена.

„Морамо живети сваки дан пуним плућима. На крају крајева, никада се нећемо сећати дана када смо пуно спавали – сећаћемо се дана који су нам били најиспуњенији“, поручује Бренсон.(Стил.курир.рс)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.