ЦРНО СУНЦЕ УКРАЈИНЕ: Како су дојучерашњи руски националисти почели да се боре у пуку ”Азов” (ВИДЕО)

0

Азов (Фото: Јутјуб)

Руски писац, публициста и изузетни познавалац политичких дешавања у Украјини и Белорусији Алексеј Владимирович Кочетков промовисао је своју књигу ”Црно сунце Украјине”, у којој је описан украјински добровољачки пук ”Азов”, из којег је даље настала екстремистичка организација ”Национална дружина”.

Познаваоци дешавања у Украјини, посебно у Донбасу, од 2014. године знају за добровољачки пук ‘’Азов’’, који је састављен из редова украјинских десних екстремиста, али су у њему учествовали и добровољци из Русије, који су себе до јуче називали руским националистима.

Током промоције књиге у Доњецку, новинарка је питала аутора:




‘’Како је нацистичка формација „Азов“ могла да уједини у своје редове људе руске културе, од којих су се неки још јуче називали „руским националистима“?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Какве информације носи симболика „Азова“ и зашто је она привлачна његовим следбеницима?

Кочетков је рекао да је том питању посветио једно поглавље књиге са насловом ‘’Црна интернационала Украјине’’, које говори о придошлицама у пук ‘’’Азов’’, углавном из Русије. Он је казао да је ‘’Азов’’ наднационална формација у којој људе уједињују расизам и идеологија милитаризма. Додао је да симболику ‘’Азова’’ углавном чине древне руне и Црно Сунце, древни германски пагански симбол, који се налази у наслову књиге.



https://youtu.be/whPTVfpqh3o

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *