ЦРНО СУНЦЕ УКРАЈИНЕ: Како су дојучерашњи руски националисти почели да се боре у пуку “Азов“ (ВИДЕО)

0
Азов (Фото: Јутјуб)

Руски писац, публициста и изузетни познавалац политичких дешавања у Украјини и Белорусији Алексеј Владимирович Кочетков промовисао је своју књигу “Црно сунце Украјине“, у којој је описан украјински добровољачки пук “Азов“, из којег је даље настала екстремистичка организација “Национална дружина“.

Познаваоци дешавања у Украјини, посебно у Донбасу, од 2014. године знају за добровољачки пук ‘’Азов’’, који је састављен из редова украјинских десних екстремиста, али су у њему учествовали и добровољци из Русије, који су себе до јуче називали руским националистима.

Током промоције књиге у Доњецку, новинарка је питала аутора:
‘’Како је нацистичка формација „Азов“ могла да уједини у своје редове људе руске културе, од којих су се неки још јуче називали „руским националистима“?

Какве информације носи симболика „Азова“ и зашто је она привлачна његовим следбеницима?

Кочетков је рекао да је том питању посветио једно поглавље књиге са насловом ‘’Црна интернационала Украјине’’, које говори о придошлицама у пук ‘’’Азов’’, углавном из Русије. Он је казао да је ‘’Азов’’ наднационална формација у којој људе уједињују расизам и идеологија милитаризма. Додао је да симболику ‘’Азова’’ углавном чине древне руне и Црно Сунце, древни германски пагански симбол, који се налази у наслову књиге.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.