Кинеска анализа руске војне моћи: Руски план који је разбеснео САД

0
Руска северна флота (Фото: РИА)

Неочекивана одлука Русије, да започне изградњу неколико великих ратних бродова одједном, изазвала је бурну реакцију САД-а. О томе су недавно писали аналитичари кинеских медија.

Пре извесног времена, из Русије су стигле вести које су изненадиле светску заједницу и оставиле посебно снажан утисак на америчко војно руководство.
Ови последњи су били изузетно бесни. Москва је најавила планове за лансирање шест великих и неколико десетина малих бродова, у наредних неколико година. Према речима кинеских новинара, од Русије ово нико није очекивао:

„Русија је прилично збунила Сједињене Државе својим плановима“, напомињу аутори кинеског портала Соху.
Постављање два универзална јуришна брода Пројекта 23900, фрегата „Адмирал Јумашев“ и „Адмирал Спиридонов“, и нуклеарних подморница Воронеж и Владивосток, одвијало се у Русији. Све ове борбене јединице добиће најсавременије наоружање, што ц́е значајно повећати борбену способност руске морнарице.

Руска одлука била је велико изненађење за западне државе. То је због потцењивања Руса од стране Сједињених Држава и њихових савезника, који промовишу теорију економске слабости Руса.

Одувек су веровали да Русија нема новца за изградњу великих бродова. Као што су приметили кинески аналитичари, Запад је почео да заборавља на прилично необичну способност Русије да спроводи велике пројекте улажући минимална средства.
„Русија је увек успевала да одржи своју позицију једне од највећих војних сила, чак и упркос економским потешкоћама. Што њена снаге и могућности постају веће, то је Сједињеним Државама теже да задрже свој статус главног светског хегемона.

Американци су посебно забринути што нису успели да пронађу ефикасан начин да се одупру тим процесима“, додали су кинески аналитичари.

Аналитичари предвиђају да би Русија, у блиској будућности, требало да очекује нови ударац Сједињених Држава, које не одустају од покушаја успоравања развоја својих противника. Новинари Соху-а се надају да ће Американци ипак одустати и да неће прећи опасну границу.Вебтрибуне

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.