„Недимовићу, је л’ стварно не знаш каква је ситуација у ратарству?“

0
Бранислав Недимовић (Фото: Бета)

Како је могуће да Бранислав Недимовић може да буде министар пољопривреде у влади Србије када изјављује неистине, попут тога да ћемо од кукуруза имати зараду од милијарду еура или да није касна сетва, пита се Дејан Булатовић, потпредседник Странке слободе и правде, у саопштењу за јавност.

Иза пласирања измишљених информација крије се намера министра Недимовића да не преузме одговорност што се, због увођења забране изласка на њиве паорима, каснило са заштитом жита. То се показало у жетви – жито је испод просека, у великој мери је подбацило.

Што се кукуруза тиче, Недимовић каже да је просек приноса у Србији дванаест и по тона по хектару, што није тачно – просек је седам и по тона по хектару. Каже и да смо пети у свету по производњи и да ћемо од кукуруза зарадити милијарду еура:
– То су ноторне лажи. Па само на светском нивоу је промет кукурузом девет милијарди долара! Далеко од тога и да је Србија на петом месту, кад се само у Америци произведе 250 милиона тона кукуруза на годишњем нивоу – каже Булатовић, и додаје:

– Далеко смо ми од тога, ово знају сви паори у Србији. Ми смо на 15. Или 16. месту, ако баш хоћете табеларно. Али оно што је страшно је што министар Недимовић пласира измишљотине у медијима које контролише власт, покушавајући да свој рад и рад ове власти прикаже успешним.Србин.инфо

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.