ЕKСТРЕМНА ХЕТЕРОФОБИЈА: Ана Брнабић тражи укидање брака као заједнице мушкарца и жене!

1
Ана Брнабић (Фото: јутјуб)

Прво је била само Парада захтев, сада бракови, а следи усвајање деце.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да јој је неразумљиво то што истополни партнери у Србији не могу да легализују свој брак, и додала да дубоко верује да сви људи морају имати иста права.

Упркос изјави да она нема иста права као остали грађани Србије, премијерка није детаљно објаснила ко јој угрожава право да склопи брак са било којом особом мушког пола и због чега жели да забрани третирање брака као заједнице између мушкарца и жене.
„Шта се дешава када један од партнера премине, а други не може да оствари право располагања имовином коју су две особе годинама заједно стицале?” рекла је Брнабићка.

“Мени је то неразумљиво као особи, независно да ли сам припадница ЛГБТ популације, премијерка, директорка неке фирме или консултант.
Али могу да разумем да наше друштво није спремно да отвара и ово питање у тренутку када су пред нама значајна питања која морамо да решимо због наше будућности“, рекла је премијерка у интервјуу за магазин Прајд (Приде).

Ана Брнабић није прецизирала на који начин су појединци дискриминисани, јер према важећим законим Републике Србије сваки мушкарац има право да се склопи брак са женом и свака особа женског пола има неотуђиво право да склопи брак са било којом особом мушког пола што показује да су права свих грађана једнака.с

Изјава премијерке изазвала је и бројне негативне коментаре на друштвеним мрежама који је оптужују за говор мржње и ширење стереотипа према стрејт заједници као популацији која је склона дискриминацији.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.