АВИОНИ НАПАЛИ ЈЕРМЕНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Креће офанзива Азербејџана

МиГ 29 (Фото: РИА)

Јерменски премијер Никола Пашињан објавио је на својој Фејсбук страници да је авион азербејџанског ваздухопловства започео напад у правцу Нагорно-Карабаха.

Према његовим речима, оружане снаге Азербејџана покренуле су напад на непризнату републику.

„Непријатељ је започео напад на Арцах. Војска одбране успешно се одупире нападу. Ситуација је у стању оперативног развоја“, написао је Пашињан.
Раније је азербејџанско Министарство одбране известило да су јерменске оружане снаге пуцале на насеља на линији разграничења у Нагорно-Карабаху, било јеи да је било убијених цивила.

јем углавном живе Јермени, прогласио је независност од Азербејџана. Баку је покушао да врати регион силом, избио је рат. 1994. године, Азербејџан, Јерменија и непризната Република Горски Карабах, уз посредовање Русије, потписале су протокол о примирју. Повремено се настављају војне операције. У јулу ове године дошло је до сукоба на јерменско-азербејџанској граници, око 300 километара од Карабаха. Број погинулих на обе стране био је 18.

Још 1991. године Нагорно-Карабах, у којем углавном живе Јермени, прогласио је независност од Азербејџана. Баку је покушао да врати регион силом и избио је рат. 1994. године, Азербејџан, Јерменија и непризната Република Нагорно-Карабах, уз посредовање Русије, потписале су протокол о примирју. Повремено се настављају војне операције. У јулу ове године дошло је до сукоба на јерменско-азербејџанској граници, око 300 километара од Карабаха. Број погинулих на обе стране био је 18.Pravda

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.