Чудо народне медицине: Овај напитак чува здравље срца, избацује токсине и топи масне наслаге у рекордном року!

0

Shutterstock

Црни чај има невероватна лековита својства, а уколико га редовно пијете, организам ће вам бит захвалан. Његова најпознатија карактеристика је горак укус који нећете заборавити, а због њега је у Kини и добио име црни чај.

Овај чај се пије без икаквих заслађивача како би сва његова лековита својства дошла до изражаја.

Ево зашто бисте требали редовно да пијете овај чај:

1. Смањује стрес, ублажава депресију




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црни чај садржи од 2 до 4% кофеина. Управо ће вам кофеин помоћи да останете будни и концентрирани. Осим тога, овај напитак, доказано ублажава стрес и анксиозност. Успешно поправља расположење, а погодује и особама које пате од депресије.

2. Подстиче мршављење

Црни чај помаже у разградњи масноћа у организму, због чега се сматра важним средством приликом мршављења. Због изражених антиоксидационих својстава, овај чај је моћан када је губљење килограма у питању. Такође се користи и за детоксикацију организма и избацивање наталожених токсина, али и помаже телу да одржи оптималан ниво хидратације.

3. Чува густину костију

Због високог садржаја флуорида помаже у очувању густине костију и здравља зуба. Од давнина се црни чај користио у народној медицини за ублажавање болести десни као и против кварења. Такође се користио и као природни козметички препарат против уморних очију и подочњака.

4. Чува здравље срца, смањује ризик од рака




Преглед релевантних студија објављених у последњих 15 година показује да дневно конзумирање 3 или више шољица црног чаја сигурно смањује ризик од коронарне болести срца и генерално погодује здрављу овог органа.

Прочитајте још:  Португалски парламент одобрио нову верзију закона о еутаназији

Због великог броја антиоксиданаса, овај чај може да смањи ризик од настанка рака. Истраживањима је доказано да постоји назнака да овај чај може да успори раст ћелије рака, али докази нису довољно јаки. Због тога се и даље проучава његово дејство. Свакако, испијан је црног чаја није ни у ком случају лоше.

Ево како се припрема:

Црни чај припрема се тако што се кесица или две чаја прелију кључалом водом и оставе да одстоје три до пет минута, у зависности од жељене јачине чаја. По истеку времена чај спреман је за употребу.



narodnilijek.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *