Гори Атина: Студенти изашли на улице и почели да бацају Молотовљеве коктеле

0

принтскрипт

Грчка полиција морала је данас да интервенише код зграде Парламента у Атини након што су учесници студентског протеста бацали Молотовљеве коктеле. Инцидент се догодио око поднева, а за сада нема извештаја о повређенима и евентуалној материјалној штети, јавља Прототхема.




Полиција је покушала демонстранте да растера сузавцем.

Скуп, студената, ученика и професора почео је нешто пре поднева, а више стотина људи кренуло је према Парламенту. Центар града је затворен, а студенти носе транспаренте и траже боље услове за учење током пандемије корона вируса.

Они захтевају да у учионицама, у зависности од њихове величине не буде више од 15 ђака, односно ученика, а наставници и професори који “покривају” колеге које су на боловању траже заснивање сталног радног односа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Траже и моменталну реакцију надлежних уколико се установи да је оболео неко од ученика или особља образовне установе. Такође, захтевају и боље хигијенске услове на радним местима и у учионицама.

Синдикати су данас покренули тросатну обуставу рада.

Подсетимо, настава у Грчкој је почела 14. септембра, а за само две недеље у бројним школама регистровано је оболевање ученика и наставног особља.



(Телеграф.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *