Дританов покушај да из власти уклони српски народ – Добио поруку од представника Срба

0
Дритан Абазовић

Након величанствене победе слободних грађана на изборима, упркос свим познатим опструкцијама одлазец́ег режима, све странке победнице би требало, да се уздрже од максималистичких захтева или уцена, како се не би Ђукановиц́у отварао простор за манипулацију, оцењује председник клуба посланика Демократског фронта Славен Радуновиц́.
„Уколико Дритан Абазовиц́ не може да контролише јастребове у својим редовима, које нескривени шовинизам спречава да поштују елементарне постулате демократије, онда му као несумњивом борцу против режима остаје само једна опција – да подржи мањинску владу осталих 37 посланика опозиције“, саопштио Радуновиц́, преноси ин4с.нет.

С обзиром да странке окупљене у коалицијама „Мир је наша нација“ и „За будуц́ност Црне Горе“, наглашава Радуновиц́, имају исти, цивилизацијски и демократски прикладан приступ, а то је да никога не уцењују, траже да се само испоштује воља бирача, не желе да кадрирају у туђем дворишту, али не дозвољавају да ни други то раде у њиховом, остаје да се онај који има 4 посланика, а прохтеве као да их има 34, склони у страну.

„Такође и пружи прилику неупоредиво организованијим и за коначни обрачун спремнијим структурама да у најкрац́ем року почисте Вељовиц́еве „за кеш спремне“ патриоте и корумпиране кадрове у Тужилаштву и Судству, које држе Црну Гору као таоца Мила Ђукановиц́а. Потписани Споразум, којим се све стране обавезују да нова влада и ова парламентарна вец́ина нец́е проблематизовати питања која се тичу међународног курса и обавеза Црне Горе, као ни отворена идентитетска питања, требало би да су довољна гаранција да ц́емо сви моц́и да будемо потпуно посвец́ени рашчлањивању институционално-мафијашке хоботнице и хитном чишц́ењу бирачког списка“, нагласио је Радуновиц́.
Након величанствене победе слободних грађана на изборима, упркос свим познатим опструкцијама одлазец́ег режима, све странке победнице би требало, оцењује Радуновиц́, да се уздрже од максималистичких захтева или уцена, како се не би Ђукановиц́у отварао простор за манипулацију.

„Нажалост и поред потписаног споразума, делови победничког тима, а по матрици коју је давно установио Ђукановиц́ – бранец́и Црну Гору од замишљеног непријатеља, желе да промене изборну вољу грађана и уценама елиминишу из власти главног контрибутора ове величанствене победе, српски народ и његове представнике.

Ради се о готово истој аргументацији коју су користили Дарко Пајовиц́ и Позитивна. И они су се позивали на највише вредности – на одбрану Државе, мултинационалног, мултикултуралног и мултиконфесионалног друштва.
У суштини, ради се шовинистичко-елитистичком приступу, по којем сви грађани нису једнако вредни и како су баш они – малобројни, али „препаметни“, ексклузивни тумач народних жеља и заштитници општег интереса“, рекао је посланик Радуновиц́.

Надам се, каже он, да ц́е у наредном периоду мандатар Kривокапиц́ успети својим добронамерним приступом да убеди све учеснике у овом процесу на суздржаност и солидарност.

„Надам се да ц́е и УРА одустати од својих мегаломанских захтева да прекраја изборну вољу и да уређује по туђим двориштима, па да ц́емо сви заједно, руку под руку, као и у предизборној кампањи, довршити започети посао“, закључио је Радуновиц́.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.