Премијер Јерменије: Акцијама азербејџанске војске руководи 150 турских војника

0

Јерменска војска. (Фото: Јутјуб)

Представник Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан саопштио је да Азербејџан поново користи касетне бомбе за гранатирање Нагорно-Карабаха.

Раније је Ованисјан изјавио да је азербејџанска војска пребацила у Нагорно-Карабах нове снаге и кренула у офанзиву. Министарство је додало да су јерменске снаге обориле три војна авиона Азербејџана.

„Ноћас су вођене жестоке борбе“, написао је Ованисјан на Фејсбуку.

Портпаролка Министарства Шушан Степањан прецизирала је да су се борбе водиле у северном и јужном правцу контакт линије.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Непријатељ је концентрисао велике снаге на ова крила и прешао у офанзиву. Јерменске јединице заустављају напредовање непријатеља, наносећи му велике губитке“, саопштила је Степањанова на Фејсбуку.
Са своје стране, председник непризнате Републике Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан рекао је да се заједно са јединицама специјалних снага упутио на прву линију фронта.

„Дуж читаве линије додира воде се тешке борбе различитог интензитета. Градови, међу којима и главни град Степанакерт, изложени су артиљеријском гранатирању. Нација и домовина је под претњом… Сходно томе, заједно са јединицама за специјалне намене, крећем према првој линији како бих учествовао у борби, јер ћу на првој линији бити кориснији него у позадини“, написао је Арутјуњан на својој страници на Фејсбуку.

Министарство одбране Азербејџана раније је саопштило да су оружане снаге ове земље заузеле нова упоришта на контакт линији у Карабаху.




„Трупе азербејџанске војске, успешно напредујући у назначеним правцима, заузеле су нова упоришта и очистиле територију од непријатеља. Током борбених дејстава уништена је значајна количина људства, војне и друге технике, као и непријатељског наоружања“, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства одбране Азербејџана.

Прочитајте још:  Хаос у Јеревану: Полиција хапси све који пробију кордон, опозиција тражи оставку Пашињана

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Лидери Русије, Сједињених Америчких Држава и Француске позвали су Јереван и Азербејџан да хитно прекину сукобе и започну преговоре без предуслова.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *