После пуцњаве у Доњој Брњици, Срби траже заштиту полиције и Kфора

0
(Фото: Пиксибај)

Срби из мултиетничког села Доња Брњица надомак Приштине поручили су, након инцидента у овом селу када је непозната особа пуцала из ватреног оружја у близини деце, да су забринути и да траже заштиту од полиције и Kфора.

Златко Миладиновић рекао је новинарима да су се окупили у центру села након инцидента, да су забринути пре свега за њихову децу и имовину.

„Ово је ситуацију где треба да се стане на крај овоме. Иза овога стоји неко, ово није први пут, пре три ноћи сличан случај, само што имамо срећу да се све завршило како треба“, рекао је Миладиновић.
Апеловао је на Kфор, полицију и представнике Срба да седну за столом и причају истичући да овдашњи Срби одавде немају где.

„Молимо Kфор, Унмик полицију и наше представнике да у што краћем року седну за сто, разговарају, ми одавде не идемо“, поручио је Миладиновић.

Младен Ђошић из Доње Брњице рекао је да се инцидент догодио око 19.30 часова и да су видели децу како беже, након чега су се окупили око цркве и родитељи и деца одакле су позвали полицију.
„У страху смо како ће бити даље. То се догодило у школском дворишту, уперили су пиштољ, опалили су метак, нашли су чауру. Оно што је најважније је безбедност деце. Уплашени смо сви, најгоре што може да нам се деси да морамо организовати страже како бни чували децу и имања због безбедности“, рекао је Ђошић.

Непознати нападач пуцао је синоћ из ватреног оружја у близини шклоле у Доњој Брњици код Приштине, где су се у том тренутку налазила српска деца.КОСОВО ОНЛАЈН, РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.