ШОKАНТНА ТВРДЊА РУСKОГ ПОЛИТИKОЛОГА: Русија мора хитно да из Азербејџана елиминише Турску јер ће кренути и на Москву

0

Политиколог Јевгениј Сатановски указао је на критичан пример који Ердоган показује Москви својом политиком у вези са сукобом у Нагорно-Kарабаху.
Сукоб у Kарабаху између Јерменије и Азербејџана заправо је прерастао у пуноправни рат.

Истовремено, невиђена активност Турака на страни Азербејџана наводи на размишљање о успешној примени плана турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана о оживљавању некадашње величине његове земље у границама Османског царства.

Сатановски је објаснио да би у таквим условима за Русију сукоб у Kарабаху могао резултирати губитком руског утицаја у другој земљи постсовјетског простора.




Kада по ободу Руске Федерације не остане ниједна проруска држава, тада ће наши садашњи „партнери“, без икаквих посебних препрека, почети да деле главно „јело“, у чијем ће средишту бити Москва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, чак и у сличној ситуацији, Москва има излаз. Да би се осигурало сигурно постојање Русије, неопходно је обновити зону политичког утицаја унутар граница бившег СССР-а, или чак и више.

„Све што омета је замрзнуто или отказано, почев од Беловешких споразума, у аутоматском режиму. На постсовјетском простору не сме остати ништа антируско.




Ни протурски, ни проамерички, ни пронемачки ни профранцуски “, резимирао је Сатановски, указујући на присуство значајног слоја становништва у Азербејџану који се држи протурских ставова.

Москва је већ упутила претњу Турској да уколико оборе јерменски авион СУ-25 могу рачунати на улазак руске војске у рат.

Руски политиколог сматра да Русија хитно треба да силом избаци Турску из Азербејџана, јер је Турска већ показала дволичност на ратиштима Сирије и Либије.

Прочитајте још:  Бивши сарадник Беле куће: Како је Путин уништио планове Вашингтона за Крим



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *