Аустралија издала прву наногицу за праћење намењену прекршиоцу карантина

0

Аустралија је своју новонасталу фашистичку полицијску државу подигла на нови ниво, званичници западне Аустралије су сада издавали електронске наногице и присилно изоловали у посебно одређеним хотелима све за које се верује да су прекршили нови низ контроверзних нових „ЦОВИД закона“.

Тридесеттрогодишња жена из Перта у западној Аустралији постала је прва особа којој је уграђена нова државна наногица за електронски надзор, након што је наводно прекршила нова правила ЦОВИД карантина наметнута становништву.

Према полицијским извештајима, жена је стигла куц́и из државе Нови Јужни Велс 1. септембра, а затим јој је упућено да се 14 дана ’самоизолује’ у свом дому у Перту као део новог обавезног система карантина у Аустралији.
Тада су је ухватили агенти који раде са новоименованим државним снагама за извршење ЦОВИД закона, познатим као „Тим за осигурање самокарантина“. Агенти тврде да су вршили само „рутинску контролу“ када су открили двојицу мушкараца који су посетили жену у њеној кући. Агенти су затим алармирали централну канцеларију која је потом одмах наредила да се жена склони из њеног дома и смести у посебно одређени хотел који држава користи као импровизовани објекат за изолацију, где ће жена бити означена и надгледана током периода од две недеље.

Поред принудног притвора, жени је изречена новчана казна од 1.000 АУД због интеракције са двојицом мушкараца током налога за кућни карантин.

Према службеној полицијској изјави:

„Након пажљивог разматрања околности кршења и претходне историје жене, државни координатор за ванредне ситуације формирао је став да је неопходно надгледати њену локацију током карантинског периода.“

„Уређај за праћење, причвршћен за глежањ на жениној нози, остаће на свом месту до краја карантина.“
Ова 33-годишњакиња постаје прва особа у западној Аустралији која је опремљена новом значком за електронски надзор уведеној према законима о ЦОВИД-19 ванредном стању.

Овај најновији драконски потез аустралијских званичника изазвао је нови страх да ће се земља претворити у потпуно развијену полицијску државу, јер званичници тврде да је та земља усред “пандемије” након наводног “пораста” броја људи који се тестирају позитивно на ПЦР тестове на коронавирус, иако су укупне хоспитализације и смртни случајеви били релативно номинални.Превод: Српски Гласник

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.