Цанету „опроштене“ 23 хиљаде евра дуга

0

Будвански водовод и канализација ни преко Привредног суда није успио да наплати дуг за воду компаније „Сан инвестментс“, која се повезује са контроверзним бизнисменом Станком Цанетом Суботићем, пишу дневне новине „Дан“.

Ради се од дугу од укупно 23 700 евра. Према подацима „Дана“, судија Привредног суда Борјанка Зоговић донијела је средином 2016. године пресуду којом је одбијен тужбени захтјев општинске фирме. У пресуди се наводи да је дио дуга од укупно 13.447 евра настао у периоду од 38. јануара 2012. до 28. јануара 2015. године. Други дио дуга од 10.252 евра настао је, како су тврдили из Водовода, од 28. јануара 2012. Интересантно је да је Привредни суд наложио да будвански Водовод плати 2.200 евра на име трошкова поступка, јер је преко тог суда покренуо поступак наплате потраживања.




У одговору на тужбу, представници компаније „Сан инвестемнтс“ су истакли приговор застарјелости, сходно члану 369 Закона о облигационим односима.

Истакли су да је компанија у уговорном односу са Водоводом од 1. јануара 2010. године, а до наведеног датума финансијске картице су су водиле на друго лице – Ненада Ђорђевића, чији је дуг на дан 1. јануар 2009. године износио је 18.178 евра. Ненад Ђорђевић је бивши функционер српске тајне службе – милионер и познаник премијера Мила Ђукановића. Ђорђевић је имовину од укупно седам хектара на острву Свети Стефан и Општини Будва, која се помиње у пресуди, продао у марту 2007. године Суботићевој компанији „Сан инвестментс“ за око 24 милиона евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зоговић је навела да је утврђено да је тужени редовно вршио уплате на рачун тужиоца, као и да је обавјештавао тужиоца да дуг ранијег потрошача треба уклонити са рачуна које се испоставља туженом те да тужени нема дуга према тужиоцу, већ је у претплати за наведени износ, као и да је из тог разлога тужбени захтјев одбијен као неоснован.

Прочитајте још:  ПОРУКА ГРАЂАНИМА РАЂЕВИНЕ, ЈАДРА и „ЦАРУ“ АЛЕКСАНДРУ




Купио за пола милиона, продао за 24 милиона

Београђанин Ненад Ђорђевић у марту 2007. године Суботићевој компанији „Сан инвестментс“ продао седам хектара своје имовине на острву Свети Никола за 24 милиона евра.

Према ранијим извјештајима медија, бизнисмен из Србије је то земљиште претходно купио 2001. од локалних породица за тадашњих 500.000 марака. Суботић и Ђукановић оптужени су у октобру 2008. да су помагали италијанском криминалним групама да шверцују цигарете у Италију у периоду од 1994. до 2002. године.

Ђукановић је 2009. године оптужбе избјегао захваљујући имунитету, који је стекао као шеф Владе, док је Суботић ослобођен оптужби 2013. године.



ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *