Ердоган: Јерусалим је наш град

0
турске

Турски председник Реџеп Таијип Ердоган (фото: tccb.gov.tr)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган започео је обраћање Парламенту Турске у четвртак дугим говором о Јерусалиму и Палестинцима у којем је нагласио – Јерусалим је наш град.

Ердоган се позвао на владавину Османског царства Јерусалимом које је трајало вековима, тачније, како је навео од 1517. до 1917. године.

„У том граду, који смо морали да напустимо у сузама током Првом светског рата још увек се могу видети трагови османског отпора. Тако да је Јерусалим наш град”, рекао је турски председник.




Он је додао да је зидине Јерусалима, које још увек стоје, и Куполу на стени у Старом граду обновио Сулејман Величанствени, који је владао Османским царством од 1520. до смрти, 1956. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Питање Јерусалима није обичан геополитички проблем за нас. Најпре Стари град, срце Јерусалима, саградио је Сулејман Величанствени и наши преци показали су поштовање и високо су ценили тај град”, навео је Ердоган, преноси Спутњик.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *