Извештај открива да УН запошљава 3.300 педофила, одговорних за 60.000 силовања

0
узбуњивача

(Фото: AP Photo / Seth Wenig)

Бивши шеф помоћи Уједињеним нацијама коначно је проговорио је о педофилији у Уједињеним нацијама, објављујући узнемирујући извештај у којем се тврди да УН запошљава „ најмање 3.300 педофила “ и каже да је особље УН-а извршило најмање 60.000 силовања у последњој деценији, упуштајући се неконтролисано сексуално злостављање широм света под заштитом међународне организације.

Бивши високи званичник Уједињених нација Андрев Мацлеод изнео је захтеве за бомбу у досијеу предатом британском секретару ДФИД-а Притију Пателу прошле године.

У досијеу је професор Мацлеод проценио да најмање 3.300 педофила ради само за разне агенције светског тела и још хиљаде „предаторских“ сексуалних насилника посебно циља хуманитарне хуманитарне послове како би се приближили рањивим женама и деци.




Професор МацЛеод такође каже да су Уједињене нације већ две деценије прикривале мучне злочине, а УН отпуштају свакога ко покуша да зазвижди на педофилију у глобалној организацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поделивши свој досије са британским новинама Тхе Сун, професор МацЛеод упозорио је да је скандал са спиралним злостављањем исте размере као и католичка црква.

Уважени академик рекао је: „Постоје десетине хиљада хуманитарних радника широм света са педофилским тенденцијама, али ако обучете УНИЦЕФ-ову мајицу, нико вас неће питати на чему сте.




„Ви сте некажњени да радите шта год желите.

„То је ендемично у индустрији помоћи широм света“.

„Систем је крив, и требало је да се заустави пре много година.“

Сун извештава : Професор МацЛеод радио је као шеф помоћи за УН широм света, укључујући послове високог профила на Балкану, Руанди и Пакистану – где је био шеф операција УН-овог Центра за хитну координацију.

Прочитајте још:  Агресивни планови Запада дају Русији право да говори о нуклеарном удару

Он води кампању за далеко оштрије провере радника на терену, као и насилника међу њима који ће бити изведени пред лице правде, и жели да Велика Британија предводи борбу.

Суморна бројка професора од 60.000 заснива се на прошлогодишњем признању генералног секретара УН Антонија Гутереша да су мировне снаге УН-а и цивилно особље злоупотребиле 311 жртава у само једном 12 месеци током 2016. године.

УН такође признају да је вероватни стварни број случајева пријављених против њеног особља двоструко већи, јер подаци изван ратних зона нису централно прикупљени.

Професор МацЛеод такође процењује да се пријављује само свако десето од свих силовања и напада особља УН-а, јер чак и у Великој Британији стопа извештавања износи само 14 процената.




На основу доказа професора МацЛеода, бивша министрица у влади Прити Пател – која је поднела оставку у новембру прошле године – данас је оптужила високе званичнике ДФИД-а да су део заташкавања.

Госпођа Пател рекла је да је старије особље ДФИД-а покушало да је наговори да одржи критички говор о сексуалном злостављању радника који пружају помоћ, тврдећи да су то учинили само војници УН-а и да је тврдило да је другачије „претерање корака“.

Британија је један од првих 10 даваоца средстава у буџет УН-а, годишње предајући 2 милијарде фунти (2,57 милијарди долара).

Професор МацЛеод је инсистирао да то значи „тешку истину“ да „злочине силовања деце нехотице делимично финансира порески обвезник Уједињеног Краљевства“.

Додао је: „Знам да је на вишим нивоима Уједињених нација било пуно дискусија о томе„ нешто се мора предузети “, али ништа ефикасно није произашло из тога, а ако погледате евиденцију узбуњивача, они су отпуштени.

Прочитајте још:  Јовановић: Ако Kосово неће у Уједињене нације отићи ће у Албанију




„Гледамо на проблем на скали Католичке цркве – ако не и већи.“

Старији посланик торијевца Цонор Бурнс, који је парламентарни помоћник Бориса Јохнсона, назвао је грозницу Окфам-а само „врхом санте у откривању шта се догађа“.

Господин Бурнс је био универзитетски пријатељ професора МацЛеода и позвао га је да га врло озбиљно слушају.

Господин Бурнс је додао: „Верујем да се већ много, много година одвија систематска, организована и заташкавана активност“.

Пенни Мордаунт вечерас је обећала да ће “појачати наш рад на борби против сексуалног искоришћавања и злостављања широм УН-а и других међународних организација”.

У септембру прошле године, премијерка Тереса Маи такође је запретила задржавањем готовине из УН-а и тражила од ње да „поврати поверење“.




Кабинет премијера данас је инсистирао на постојању „нулте толеранције“ према било каквим актима сексуалног злостављања.

Али, Довнинг Стрит је одустао од наређења било какве истраге о наводима госпође Пател, упркос њиховој озбиљности.

ДФИД је такође рекао да „тренутно нема истрага“ против било којих високих званичника који су затварали очи пред злостављањем.

Један бесни посланик торијевца рекао је да Тхереса Маи одбија да делује због тврдњи.

Председавајући Одбора за одабир заједничког развоја, Стевен Твиг, најавио је да ће његови посланици решити шефове помоћи и министре због скандала чим се Парламент врати са своје половине мандата следећег уторка.

Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *