„Само народ Карабаха уз подршку народа Јерменије има право да одлучује о судбини Карабаха“

0

Уништена кућа у Нагорно Карабаху (Фото АП)

Председник парламента Нагорно-Карабаха Артур Товмасјан изјавио је да је сукобе у овом региону испровоцирао Азербејџан, те да Степанакерт нема намеру да тражи примирје.

„Рат је покренула власт Азербејџана, али га сада води војно и политичко руководство Турске. Ово није рат Јермена и Азербејџанаца, то је покушај Турске да се угура на Закавказје“, рекао је Товмасјан.

Према његовим речима, међународна заједница и стране државе виде све и требало би да примене санкције против турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.




Председник парламента Нагорно-Карабах је сигуран да званични Баку није успео у Карабаху, али и сматра да би Степанакерт требало да учествује у преговорима о решавању сукоба у Карабаху.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Само народ Карабаха, уз подршку народа Јерменије и дијаспоре, има право да одлучује о судбини Карабаха. Сада смо сви једна породица“, рекао је Товмасјан.

Према речима председника парламента, званични Баку је доживео фијаско у Карабаху и није испунио задатке које је пред њега поставила Анкара, тачније није успео да освоји Степанакерт и Шуши. Он је додао да Карабах не планира да тражи примирје.

​Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је крајем септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.



Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *