У овим градовима су на функцијама СНС кадрови без диплома и пензионери!

0

(Фото: СНС)

У Прокупљу нови-стари функционери су добрим делом пензионери или појединци који немају адекватну школу за места на која су постављени, док у Kуршумлији општином владају деоничари приватног предузећа. Ипак, можда најупечатљивији пример бахатости и нестручности напредњачке власти може да се види на примеру општине Житорађа, где ниједан функционер нема факултет, већ су све средњошколци, или основци! Идемо редом.

Прокупље, као центар Топличког округа може да се “похвали” да се поновио са функционерима – пензионерима. Тако поред дугогодишњег пензионера Милице Ерић, која је по други пут члан Градског већа за културу, пензионера Милисава Брајковића, који је директор Јавног предузећа за урбанизам и изградњу, и пензионера Симона Симоновића, који је директор Туристичке организације, пензионера за директора добио је и Спортски центар Прокупље. Реч је о Живану Владимировићу, који је у два наврата као радикал био народни посланик, а сада је напредњак.

– Да ли одборници СНС досадашњим постављењима желе да нас понизе као грађане или настављају кампању “За нашу децу” постављањем на јавну функцију још једног пензионера радикалског порекла. Ови примери су слика и прилика целе Србије – казао је председник Иницијативног одбора Странке Слободе и правде у Прокупљу Миломир Андрић.




Изненађење за прокупачку јавност било је и именовање наставника физичког Миладина Радоичића за члана Градског већа за инфраструктуру. Он је нашем новинару након скупштинске седнице на којој је постављен рекао да сматра да је ово постављење изазов за њега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Био сам главни у месном одбору највеће месне заједнице у Прокупљу и већ смо нешто радили из области инфраструктуре, тако да имам неко предзнање – објаснио нам је Радоичић.

Прочитајте још:  Земљотрес у Србији око 16 часова, епицентар у Румунији

Kуршумлија је друга прича, тамо већина функционера има везе са приватним предузећем АД “Планинка”. Тако је председник општине Радољуб Видић, који је поново изабран за ову функцију, сувласник у њему, а супруга његовог помоћника Небојше Јовића акционар. Члан Општинског већа Жарко Ђурић је један од директора АД “Планинке”, а остали директори су чланови надзорних и управних одбора у јавним предузећима у Kуршумлији. Председник Скупштине Kуршумлије Дејан Ловић је такође у вези са овим приватним предузећем. У њему је члан Надзорног одбора.

– Наша општина је јединствен пример не само у Србији, већ и у свету, јер је у рукама приватног предузећа – потврдили су нам представници опозиционих странака у овој општини.




Ипак, хит у Топлици је свакако Житорађа. Kод њих је услов за функционерску фотељу што мањи школски степен. Иако се за многе говорка да су у међувремену завршили “неке” школе, званично се тај податак не може наћи на општинском сајту.

Председник општине Житорађа Иван Станојевић је средњошколац, односно медицински техничар, а његов заменик Саша Цекић има трећи степен са звањем дуванског техничара. Заменик председника скупштине Срђан Нинић има само основну школу, а председник Скупштине Небојша Стевановић би требало да има вишу школу, мада је његова биографија на сајту потпуно празна. Говори се у овој средини да увелико сви завршавају по неку школу, онако успут, поред редовних обавеза.

Зашто нема података о школској спреми функционера у Житорађи само се може наслутити, али ако се присетимо да су у кампањи ових последњих јунских избора, које је опозиција бојкотовала, грешком офарбали мост у бојама француске, а не српске заставе и у просторијама своје странке поставили слику Александра Вучића тако да се чини да он гледа кроз прозор у пролазнике, може се прочитати између редова зашто крију школу.

Прочитајте још:  Лончар: Ја сам крив, дођите испред мога стана



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *