Аустралијанци могу остати без извесних новчаних давања уколико не приме вакцину

0

(АБЦ Вести: Глин Јонес)

Аустралијанци који одбијају вакцинацију против коронавируса могли би изгубити приступ неким социјалним давањима, рекао је министар здравља Грег Хунт, након што је премијер признао да вакцинација неће бити обавезна.

Иако перспектива вакцине против коронавируса још није сигурна, влада је предузела кораке да обезбеди снабдевање водећег кандидата развијеног на Универзитету Оксфорд.

Министар здравља Грег Хунт рекао је да ће, уколико се открије вакцина, влада размотрити примену мера попут “без убода, без плаћања” како би се осигурала велика употреба.




„То неће бити обавезно, али ће бити широко охрабривано“, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Влада ће тежити стопи вакцинације од 95 процената, за коју је рекла да ће искључити оне који не могу да пуцају из медицинских разлога.




“Држимо на столу постојеће механизме које имамо, као што су без убода, без плате [и] без убода, без игре”, рекао је.

“Ми смо једна од највећих светских нација за вакцинацију и очекујем веома широко примање.”

Господин Хунт рекао је да постојећа политика укидања и плаћања, која је уведена 2015. године, помогла је у подизању стопе имунизације деце за друге болести.

Према правилима, да би испуњавала услове за потпуну породичну накнаду и субвенцију за негу детета, деца морају бити имунизована.

Упитан да ли би статус вакцинације могао бити повезан са социјалним давањима, похађањем школе или путовањима, господин Хунт је рекао да је влада задржала право на такве потезе.

“Уверен сам да ће врло, врло велики број Аустралаца то прихватити”, рекао је.

“Задржавамо право, подлежући лекарском савету, да предузмемо кораке који могу помоћи.”

Прочитајте још:  КИНЕСКИ ЛОВЦИ И БОМБАРДЕРИ КРЕНУЛИ КА ТАЈВАНУ: Хитно се огласио Тајпеј




Слично томе, владе држава у Новом Јужној Јужној Аустрији, Викторији, Квинсленду, Јужној Аустралији и Западној Аустралији немају законе о убијању и игрању, који захтевају да деца буду потпуно вакцинисана да би била уписана у дечји вртић или вртић – осим ако немају медицинско изузеће.

Савезна влада јуче је саопштила да је потписала писмо о намерама са компанијом за лекове АстраЗенеца, која са Универзитетом Окфорд сарађује на једној од најперспективнијих вакцина на свету.

Споразум поставља Аустралију на прави пут да локално производи дозе вакцине, ако су испитивања у Великој Британији успешна.

Формални споразум са АстраЗенецом очекује се за неколико дана, након што локални произвођач буде финализиран.

Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *