Појачане борбе уочи ступања на снагу примирја у Нагорно Карабаху

0

Јерменска војска. (Фото: Јутјуб)

Иако је постигнут договор о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху који ступа на снагу данас у подне, Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су у тој јерменског енклави целу ноћ вођене интензивне борбе.

Такође, у главном граду самопроглашене Републике Нагорно Карабах јутрос су укључене сирене за ваздушну опасност, јавио је дописник агенције РИА Новости.

После тројних разговора у Москви министара иностраних послова Русије, Јерменије и Азербејџана, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров саопштио је јуче да је постигнут договор о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху који ступа на снагу данас у подне по московском времену.




У званичном документу потписаном у Москви стоји да су Јерменија и Азербејџан недвосмислено сагласни око ступања на снагу хуманитрног прекида ватре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Конкретни параметри овог прекида ватре биће додатно усаглашени, али у споразуму је наведено да ће хуманитарно примирје почети данас у 12 часова да би сукобљене стране размениле ратне заробљенике, рањенике и тела погинулих.

Договорено је и да се наставе разговори о трајном прекиду ватре, преноси Танјуг.

Преговори у Москви су трајали пуних 10 часова, од 16.30 до 2.00 после поноћи када се руски министар спољних послова Сергеј Лавров појавио пред новинарима и саопштио им шта је договорено.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *