ПРВИ СВЕТАЦ СА ФЕЈСБУK ПРОФИЛОМ: Дечак из Милана, који је умро са 15 година, у Ватикану проглашен светим! Зову га Божји инфлуенсер

0
FOTO: PROFIMEDIA / IPA

Kарло Акутис, који је умро од леукемије када је имао 15 година, 2006. године, био је дубоко религиозан заљубљеник у информатику из Милана, а управо је у Ватикану проглашен за локалног свеца.

Kарло је био обичан дечак, али је својим знањем помагао бискупијама да направе своје интернет странице , потом је креирао интернет изложбу о верским чудима из целог света, док је ноћу обилазио бескућнике, сваки дан је ишао на мисе и даривао џепарац католичким добротворним организацијама.
Он је први миленијал који је проглашен свецем, назван је ‘Божјим инфлуенсером’, а његово тело је сачувано и представљено јавности. Kарло је иначе и први светац који има профил на Фејсбуку, преко којег је ширио своју дубоку веру, јавља Kориере.

Одсад ће се сваке године 12. октобра у Ватикану служити миса задушница у његово сећање.

Године 2019. папа Фрања похвалио га је као пример младим нараштајима дигиталног доба, којима прети замка „да постану заокупљени самим собом“, као и опасност „изолације и испразног ужитка“.Kурир.рс / 24сата.хр

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.