Срђан Крунић: Како је др Кубат постао министар пољопривреде?

0

У суботу, по мраку, на платоу испред Филозофског десило се чудо. Др Кубат, бивши професор Старог Завета на Богословском факултету, постао је координатор савета за пољопривреду новоосноване политичке организације “Скупштина слободне Србије”. Овај чин је најзад, и то у радости ујединио оне који подржавају политички активизам др Родољуба Кубата са онима који критички гледају на појаву нове звезде на српском политичким небу. Како је могуће да један теолог, па још и лаик Српске цркве заслужи тако одговорну функцију објасниће нам еволуциони биолог и професор др Биљана Стојковић:

“Коначно, оно што скупштина слободне Србије жели није замена политичара у фотељама већ промена политике. Да би смо променили политику значи да (недостаје: ‘морамо да’) мењамо систем. Зато у скупштини правимо савете, професионалне савете. Од просвете и здравства, преко правосуђа, до људских права, до аааа пољопривреде и свих других области живота. Те савете ће чинити прави професионалци, не они са купљеним дипломама, чиниће људи који реално живе од посла у тим областима, они најбоље знају шта су проблеми и како ова ствар треба да се мења, како држава треба да се мења. Саставићемо стратегију, саставићемо законске оквире за неку будућу државу. И свака будућа власт ће морати…” (види под 2, од око 46:30)
Нема сумње да је др Кубат прави професионалац у области пољопривреде! Нема купљену диплому Пољопривредног факултета, нити му је неко писао докторат из менаџмента у пољопривреди из простог разлога што их нема уопште. Реално живи од пољопривреде тако што о годишњем одмору сређује по породичном имању на Динари, и плеви саксије по стану у Београду остатком године. Такав кадар најбоље зна који су проблеми српске пољопривреде и како се они решавају?! Поред тога, верујемо да су др Кубату препоруке биле јавни наступи задњих месеци на TV Nova, TeslaVision, интервјуи за Vreme, Danas, NIN… У њима је др Кубат показао неопходно знање и разумевање друштвених и политичких процеса за обављање овако високе и одговорне функције. Пошто “наша одговорност није у рукама власти, ни у рукама Бога!”, како каже координатор савета за полицију Прелевић (око 1:12:00), него у рукама сваког од нас, очекујемо да ћемо др Кубата дуго гледати на свом новом задужењу. Иако се “прогањају професори на теолошком факултету који признају Дарвинову теорију у земљи где часне људе таблоиди праве мајмунима” (координатор Прелевић, око 1:08:00) није све тако црно – светло се назире. Зато бившем професору желимо много среће и успеха у координаторском раду песмом “Живела слобода” од наше уважене естрадне уметнице Зорице Марковић:
Назив подељених функција звучи скромно за српске уши али не треба да нас завара. Комесара има у Бриселу и генералног секретара у Њујорку, али код Срба ти називи вуку памћење на зло време црвеног терора те су нашем поднебљу неприкладни. Ова НВО скупштина је ипак права правцата скупштина Србије, савети пак министарства, а координатор ништа друго до министар.

P.S. Како сами функционери ове политичке организације кажу “Скупштина слободне Србије” је платформа за умрежавање свих и сваког, “православаца и муслимана”. Ко се разуме у политику и мрежно деловање види да се ради о кластер-пројекту, да је идејни садржај политички лунатизам, а политичка сврха замена колонијалне демократије колонијалном демократијом.

Срђан Крунић1) http://rs.n1info.com/Vesti/a659336/Formirani-organi-Skupstine-slobodne-Srbije.html

2) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=840063973405938&id=107482634377189

Видовдан

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.