Инспекција: Затворити вртић у којем је јуче умрла девојчица, уочене крупне неправилности

0

Getty Images/ John Moore / Staff

Инспекција је данас препоручила да се затвори приватни вртић “Ивин возић” у којем је јуче преминула девојчица, изјавио је градски секретар Славко Гак.

Kако је објаснио, уочене су крупне неправилности у раду те предшколске установе.

Kонкретно, инспекција је утврдила да вртић није имао медицинску сестру, иако је то законска обавеза, да је дете примљено без потврде лекара да може у колектив, да је боравило у вртићу без здравственог картона, да је кренуло у вртић пре прве године иако вртић нема млечну кухињу, те да две васпитачице раде без лиценце и ментора, што је законска обавеза у том случају.




То су крупне поражавајуће неправилности, рекао је Гак и додао да су правила за боравак деце сасвим јасна и да она важе једнако у државним и у приватним вртићима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То не значи да су ови пропусти утицали на јучерашњи исход, то је посао обдуцената и тужилаштва и њих ћемо сачекати, али је упозорење за све приватне вртиће да не могу да имају све што се тражи по закону само приликом верификације и током инспекцијских контрола”, рекао је Гак.

Након записника Секретаријат ће упутити Министарству просвете препоруку да се “Ивин возић” привремено затвори.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *