ЦЕНЗУРА Јутјуб избрисао десетине хиљада снимака о сатанистима дубоке државe

0
украјини

Трамп (Фото: flickr. com)

Јутуб се придружио осталим интернет-платформама и друштвеним мрежама у сузбијању садржаја повезаног са организацијом QАнон. Како су рекли, забрањиваће било какве видео-снимке који се служе теоријама завере како би оправдали насиље.

Једна од ствари које тврде из QАнон-а, јесте и то да ће се председник САД Доналд Трамп на предстојећим изборима борити против „групе елитних педофила који обожавају Сатану“.




Како је објављено на блогу платформе Јутубе, на десетине хиљада видео-снимака и на стотине QАнон канала уклоњено је, а предузеће се „још крупнији кораци у напорима за сузбијање мржње и узнемиравања јавности“.

Навели су да под објаве мржње и узнемиравања спада „садржај који прети некоме сугеришући да је субјекат неке од теорија завера“, а нова правила ступају на снагу чак три године након што се QАнон појавио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сам Доналд Трамп је, иначе, неколико пута користио свој Тwиттер налог како би подржао наводе ове организације, али је, када су га недавно питали о теоријама завере, рекао само кратко да „не зна ништа о QАнон-у, осим да се боре против педофилије“.



Б92, ББЦ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *